avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza contabila

Buna seara,
Am primit raportul de expertiza contabila,privind diferentele salariale ,pe ultimii 3 ani,si as dori sa formulez obiectiuni.Va rog sa-mi spuneti daca merg la un alt expert pentru o reverificare a raportului de expertiza ,este necesar ca acest expert sa-l semneze sistampileze ?Cum este legal sa procedez?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:45, 23 Ianuarie 2013
In fata instantei nu are nicio relevanta raportul de expertiza extrajudiciar .. depuneti obiectiuni la raportul de expertiza,
Dacă părţile invocă obiecţii întemeiate sau instanţa nu este lămurită prin expertiza făcută, poate dispune întregirea expertizei sau o nouă expertiză. Expertiza contrară trebuie cerută motivat la primul termen după depunerea lucrării (art.212 C.proc.civ.) . Întregirea expertizei sau noua expertiză (numită şi contraexpertiză) se încuviinţează de către instanţă, la cererea părţilor, sau se dispune din oficiu. Încuviinţarea cererii părţilor rămâne la aprecierea instanţei, care trebuie să-şi motiveze hotărârea mai ales în cazul respingerii cererii sau a încuviinţării ei când cealaltă parte se opune .
Întregirea expertizei sau suplimentul de expertiză se face de către expertul sau experţii care au efectuat expertiza şi au întocmit raportul de expertiză , la care nu este necesară citarea părţilor dacă se întocmeşte pe baza dosarului. Prin suplimentul de expertiză expertul completează sau aduce precizări lucrării efectuate.
Buna seara
Am castigat irevocabil un litigiu de munca ,la care am avut expert numit de instanta.
Acum alti 2 colegi de-ai mei au acelasi obiect,dar au cerut expert parte ,pe expertul pe care l-am avut eu.Societatea a depus la dosar o cerere de recuzare pentru expertul parte,motivand ca a fost epert in dosarul meu. va rog sa ma lamurti in aceasta problema,este legal? au sanse colegii mei sa-si pastreze acest expert?,deoarece stiu ca expertul parte ,in caz de castig ,nu se deconteaza de societete
Cu multe multumiri
Niculina Popa
Instanta este cea care se pronunta, acceptand sau neacceptand expertul parte propus de catre una din partile in litigiul de munca. Societatea trebuie sa aiba argumente solide pentru ca instanta sa nu accepte expertul parte propus de catre reclamant.
Expertul parte este platit inuitial, in baza unui contract de prestari servicii de catre partea care l-a solicitat.
Cheltuielile de judecata, inclusiv cele cu onorariile plus cheltuielile expertilor desemnati de catre instanta si ale expertilor parte se recupereaza in final de la partea care a pierdut procesul, daca partea care a castigat procesul solicita acest lucru inainte de pronuntarea hotararii de catre instanta de judecata.
Cu multe multumiri pentru raspusul dvs profesionist .Va rog sa-mi spuneti daca reclamantii pot sa ceara completului de judecata o amenda judiciara pentru formularea cu rea credinta a unei cereri de recuzare (art 723 raportat la art 108 indice 1 pct1 lit 8 din cpc) Avocatul paratei de fiecare data a depus cereri de amanare si aceasta cred ca este o amanare mascata neavand un alt motiv
Cu deosebita stima
Niculina Popa
niculinapopa a scris:
"Va rog sa-mi spuneti daca reclamantii pot sa ceara completului de judecata o amenda judiciara pentru formularea cu rea credinta a unei cereri de recuzare (art 723 raportat la art 108 indice 1 pct1 lit 8 din cpc) Avocatul paratei de fiecare data a depus cereri de amanare si aceasta cred ca este o amanare mascata neavand un alt motiv."
Nu va pot sfatui in acest caz, sa deschideti o actiune civila. Exista prezumtia de nevinovatie. Nu cred ca reclamantii dispun de documente care sa poata fi avute in vedere de catre o instanta civila (alta decat cea din acest dosar), pentru a dovedi rea credinta avocatului paratei.
In dosarul de care amintiti, daca instanta ar fi constatat rea credinta avocatului, ar fi procedat la sanctionarea cu amenda judiciara a acestuia.

Alte discuții în legătură

Pot sa cer o contraexpertiza si un expert parte? niculinapopa niculinapopa Buna seara! Am pe rol un proces (litigiu de munca ) privind recuperare drepturi salariale Expertul desemnat de instanta ,a intocmit raportul de ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi recuzat legal un expert contabil care a mintit ca si-a schimbat domiciliul in scopul de a fi impartial db03uie db03uie In cauza unui dosar, a fost desemnata o experta contabila privind legalitatea cheltuielilor intro asociatie de proprietari. Expertiza a fost facuta cu ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara gresita - considerata gresita de catre una din partile in proces. proces_ro proces_ro In 2008 am solicitat un expert judiciar in constructii, care a efectuat practic doar niste calcule pe baza unor chitante colectate si predate de catre parati ... (vezi toată discuția)