avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate gabriela_c2002

Activitate gabriela_c2002

Răspuns la discuția codul muncii
Lucrez in sectorul bugetar
Discuție codul muncii
Va rog sa-mi spune-ti daca pot beneficia de un spor la salariu intrucat lucrez sambata , duminica si sarbatorilor legale(cate libere se dau in acest caz),pentru ca lucrez intr-un centru de plasament nu ar trebui sa am un spor la salariu?
Buna ziua.Va rog sa-mi spune-ti in ce conditii se poate mari salariul cu 20% in conditiile absolvirii de studii superioare.Mentionez ca am absolvit dreptul si momentan sunt lucrator social.Am dat un examen pentru consilie juridic dar mi s-au pus"bete in roate"(era pentru altcineva,eu eram de umplutura) .Cand am intrebat cum se poate mari salariul cu 20% mi s-a spus ca trebuie facuta o altfel de cerere.Va multumesc.
S-a amanat decizia pe motiv ca trebuie sa se verifice daca acest aspect este stipulat in R.O.I. pana s-au terminat examenele.Este legal,se mai poate face ceva?
Dar de cele 10 zile platite in ce conditii poti beneficia? Sunt persoane care au beneficiat deja. Multumesc!
Va rog frumos sa-mi spune-ti daca un angajat poate beneficia de 10 zile platite pentru sustinerea examenului de licenta (lucrez in sist. public).N-am beneficiat de nici un fel de formare profesionala din partea institutiei.

Răspuns la discuția dreptul muncii
Daca pot fi sanctionata care este baza legala ? Va multumesc!
In aceste conditii pot fi sanctionata disciplinar ? Va multumesc mult !
Buna ziua! M-am prezentat la comisie si printre argumente am pomenit de fisa postului,la care mi s-a replicat ca in legatura cu aceasta problema trebuia sa o caut personal .Conform art.17 C M- "angajatul va fi informat asupra:
- functiei precum si fisa postului cu specificitatea atributiilor postului
- riscurile specifice postului.
Nu am primit nici o lamurire in legatura cu postul respectiv.Cum se interpreteaza legea in acest caz ?
Discuție dreptul muncii
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema.Mi s-a facut referat si am intrat in comisia de discipina,in conditiile in care nu am semnat fisa postului si nici nu mi s-a adus la cunostinta regulamentul de ordine interioara.Ce sa fac in acest caz ?