avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Activitate teoliki

Activitate teoliki

Discuție Nivel studii
Buna ziua, doresc cadru legislativ referitor la nivel de studii pentru SEF DE SANTIER ( COR 132308). (Va rog sa-mi transmiteti articolul din lege referitor la nivel de studii).
Răspuns la discuția Angajare sot pe PFA sotie
PFA -Doresc sa contribui la CAS, CASS pentru mine si sot - Se calculeaza la salarul minim 2080 lei ( 520 lei CAS si 208 lei CASS) . Daca eu platesc aceste contributii am inteles ca se considera doar ca si stagiu de cotizare , nu si vechime in munca. Va rog sa- mi recomandati o varianta in care sa pot beneficia de ambele ( daca tot platesc). In conditiile in care in momentul de fata in domeniul constructiilor este foarte greu sa te angajezi (inginer) la firme mici care nu pot sustine cheltuielile prefera sa incheie contracte de colaborare. Multumesc
Care din situatii ar fi mai avantajoase, cu costuri mai mici pentru reglementarea posibiltatii de plata a CAS si CASS pentru sotul meu:
1. Inscrierea pe PFA-ul meu, declarararea la ANAF si plata taxelor aferente CAS si CASS;
2. Pentru plata CAS Intocmirea unui contract personal la oficiul de pensii si plata lunara/mimin pe economie; si pentru Cass sa declar coasigurat.
Cu stima
Va multumesc de raspuns, as mai dori sa intreb care sunt contributiile referitoare la CAS si CASS, impozit, in conditiile in care suntem ingineri constructori si s-au facut unele facilitati in domeniul constructiilor
de la 1 ianuarie 2019? cu stima
Buna ziua,
Am un PFA -( CAEN 7112 activ inginerie...) si doresc sa angajez SOTUL sau o alata forma de incadrare ( mai simpla fata de Revisal) pentru ai putea plati CAS si CASS, Mentionez nu este angajat in momentul de fata. Multumesc
Solicit posibilitatea iesirii la pensie anticipata ( sau o alta forma posibila) respectiv pasii de urmat, pentru urmatoarea situatie:
- Barbat nascut 1961/19 ian;
- studii facultate cursuri serale 6 ani;
- stagiu militar 1 1/2 ani;
- BOLNAV DIABET tip T insulino dependent de 20 ani;
- 30 de ani vecime in munca.
Multumesc anticipat pentru raspuns
Discuție Ajutor de somaj
Doresc sa va solicit urmatoarea informatie si va comunic datele necesare:
Din data de 19.10.2010 - 3.12.2012 am lucrat fara intrerupere la 2 firme care din vari motive au intrat in insolventa, la ultimul, loc de mca mi-am depus demisia cu intreruperea activitatii incepand cu data de 3.12.2012, in considerentul ca mi-am gasit un alt loc de m-ca, problema intervine in momentul de fata (18.12.2012) in conditiile in care firma la care m-am mutat intarzie cu incheierea contractului de m-ca, intrebarea mea este daca nu imi vor incheia contractul de m-ca mai pot beneficia de un ajutor de somaj? si care ar fi actele si pasii necesari obtinerii acestui drept?
Răspuns la discuția Somer si PFA
In primul rand doresc sa va multumesc pentru raspuns si promtitudine si in al 2- lea rand doresc sa va intreb daca se poate sa-mi spunti cat ar fi indemnizatia de somaj pentru o vechime de 28 de ani in m-ca, respectiv 20 de ani. Cu stima
Discuție Somer si PFA
La locul de munca e posibil sa fim disponibilizati (probabil cu optiunea de a merge in somaj de la stat)...Intrebarea mea este daca in perioada in care beneficiez de ajutorul de somaj de la stat, pot sa ma autorizez ca si PFA?