Buna ziua,
Am un PFA -( CAEN 7112 activ inginerie...) si doresc sa angajez SOTUL sau o alata forma de incadrare ( mai simpla fata de Revisal) pentru ai putea plati CAS si CASS, Mentionez nu este angajat in momentul de fata. Multumesc
Va multumesc de raspuns, as mai dori sa intreb care sunt contributiile referitoare la CAS si CASS, impozit, in conditiile in care suntem ingineri constructori si s-au facut unele facilitati in domeniul constructiilor
de la 1 ianuarie 2019? cu stima
Acele facilitati care au intrat de curand in vigoare se aplica doar la contractele de munca. La pfa domeniul constructiilor nu si raman valabile cele de anul trecut.
Care din situatii ar fi mai avantajoase, cu costuri mai mici pentru reglementarea posibiltatii de plata a CAS si CASS pentru sotul meu:
1. Inscrierea pe PFA-ul meu, declarararea la ANAF si plata taxelor aferente CAS si CASS;
2. Pentru plata CAS Intocmirea unui contract personal la oficiul de pensii si plata lunara/mimin pe economie; si pentru Cass sa declar coasigurat.
Cu stima
Oug 114 art. 66
cosminsalagean
Daca o firma are codul caen 7112 ( activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea ), iar domeniul de activitate este proiectarea tevilor unei ... (vezi toată discuția)
Pentru pfa
MaryMarian
Dacă obțin un venit de ex de 1000 lei pe lună plătesc după acel venit cas și la pensie. Adică plătesc după venitul pe care îl obțin. Vă mulțumesc (vezi toată discuția)