Pentru corecta si completa dv informare,parcurgeti disp L nr 196/2018
Adunarea generala poate fi convocata in situatii speciale inclusiv de catre 20% dintre proprietari-conform disp art 47 al 3 lit b
Buna ziua.
Va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare:
In situatia in care intreg Comitetul Executiv al Asociatiei de proprietari (inclusiv presedintele) isi prezinta demisia in fata Adunarii generale, cine are obligatia de a organiza alegeri pentru un nou comitet/presedinte?
Va multumesc tuturor pentru raspuns.
Buna ziua.
Sunt presedinta unei asociatii de proprietari. Parterul blocului este prevazut, din constructie, cu magazin la parter. Proprietarul spatiului s-a prezentat sa obtina acordul asociatiei pentru a inchiria o parte din spatiu cuiva care vrea sa deschida o cafenea. Cealalalta parte din spatiu e ocupata de un magazin Mega Image ce functioneaza non-stop, producand proprietarilor neplaceri de tot felul. Avand experienta Mega Image-ului proprietarii, deci si presedinta asociatiei nu mai doresc sa dea acord unui magazin cu profil alimentar. Va rog sa-mi spuneti ce risca asociatia daca refuza sa dea acord pentru inchirierea spatiului? Cum putem obliga proprietarul spatiului sa ofere garantii referitoare la programul de functionare, zgomot, noxe?
Va multumesc pentru raspunsul dv.
Buna ziua.
Presedintele Asociatiei de proprietari si administratorul blocului in care locuiesc au hotarat amplasarea mai multor camere video de supraveghere a intrarii in bloc. Una din camere a fost amplasata pe exteriorul balconului meu (locuiesc la etajul intai).
Va rog sa-mi spuneti daca aveau voie sa faca asa ceva fara acceptul meu. Mi-au spus ca partea din exterior a balconului meu este fatada, deci proprietate comuna. Asa este?
Balconul este sau nu este proprietatea mea?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dv.
Va multumesc pentru interventie. Parterul blocului a fost prevazut ca spatiu comercial din constructie. In spatele blocului era prevazuta o zona de acces in magazin. Spatiul comercial are proprietar, iar magazinul a inchiriat acel spatiu.
Dupa acceptul presedintelui, langa acea intrare au fost create acele 3 incaperi cu usile de acces. Avizul presedintelui a fost dat pentru "executarea lucrarilor de modificare a fatadei spatiului comercial". In baza acestui aviz magazinul a obtinut Certificat de urbanism si Aviz de construire.
Au fost sesizate de nenumarate ori organele spacializate de la Directia de Sanatate Publica si Mediu, au constatat, i-au amendat, "le-au atras atentia" si cam atat...Am sesizat si Directia Inspectie a Primariei dar ei nu vad niciodata nimic si nici nu rezolva nimic niciodata
Buna ziua.
In urma cu 4 ani presedintele asociatiei de proprietari a dat o aprobare (fara a discuta in comitetul executiv, fara a discuta in adunarea generala si fara a cere acordul proprietarului afectat direct) unui magazin sa modifice fatada blocului. Cei de la magazin au facut 3 usi catre 3 incaperi: una cu pubele de gunoi, una cu deseuri (marfuri alimentare expirate, pana le duc la Protan sau le distrug), o incapere tehnica. Primele doua sunt sub dormitoarele ap. de la etajul 1, provocand discomfort olfactiv, gandaci, sobolani. In baza acestei aprobari magazinul a obtinut toate autorizarile. Va rog sa imi spuneti ce se mai poate face pentru desfiintarea incaperilor cu gunoi de sub dormitoare. Va multumesc pentru raspunsul dv.