avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amplasare camera video asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amplasare camera video asociatie de proprietari

Buna ziua.
Presedintele Asociatiei de proprietari si administratorul blocului in care locuiesc au hotarat amplasarea mai multor camere video de supraveghere a intrarii in bloc. Una din camere a fost amplasata pe exteriorul balconului meu (locuiesc la etajul intai).
Va rog sa-mi spuneti daca aveau voie sa faca asa ceva fara acceptul meu. Mi-au spus ca partea din exterior a balconului meu este fatada, deci proprietate comuna. Asa este?
Balconul este sau nu este proprietatea mea?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dv.
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2017
mirela_v, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirela_v , utilizator 15:22, 13 Februarie 2017

Strict la intrebarea dvs. - peretii exteriori sunt proprietate comuna.

Dar care este deranjul? V-au pus sa atati cu camera in mana 8 ore pe zi si prin rotatie si alti membri ai familiei, pana la completarea celor 24 de ore?
Amplasarea camerelor de supraveghere nu s-a facut cu acordul majoritatii proprietarilor?
Nu realizati avantajul acestor camere de supraveghere decat atunci cand intr-adevar au sa va ajute. Mai discutam daca doriti!
Intradevar exteriorul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Balconul este proprietatea dv,dar nu omiteti ca este executat din pereti care au 2 fete
Fata interioara reprezinta proprietate privata,partea exterioara reprezinta si constituie partea comuna din imobilul de locuit in comun
Instalarea sistemelor de supraveghere se realizeaza cu acordul tuturor locatarilor si are avantajul ca asigura siguranta si eventual identificarea acelora certati cu legea
Va multumesc pentru raspunsul dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare benner pe peretele exterior al apartamentului LAUAND LAUAND detin un ap.transformat in spatiu comercial,la parterul unui bloc si am niste intrebari referitoare la amplasarea unor bennere . as dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Culoarea balconului margareta_1980 margareta_1980 Doresc o alta culoare pentru interiorul balconului decat cea aleasa de locatarii blocului in care locuiesc.Insa administratorul se opune.Va rog sa ma sfatuiti ... (vezi toată discuția)
Peretele dintre un dormitor si un balcon deschis este perete ... madalin75 madalin75 peretele dintre un dormitor si un balcon deschis este perete comun,apartine de fatada blocului?ca sa montez o jaluzea pe fereastra care da in balcon este ... (vezi toată discuția)