Multumesc stimate pt toate raspunsurile primite.
Cu stima,
Prima infatisare a avut loc. Sotia nu s-a prezentat (spune ca nici n-o sa vina, ca sa nu se termine divortul).
Ffff ciudat, sau cel putin asta e parerea mea, D-na Judecator mi-a zis ca in termen de 5 zile sa depun la dosar o declaratie ca sunt de acorcd cu incredintarea minorului catre mama si SA PRECIZEZ LOCUL UNDE VA LOCUI COPILUL DUPA DIVORT. Ma invart in jurul cozii, pur si simplu.Sotia, cum am mai spus nu are casa ei. Poate locui la parintii ei.Pot eu sa indic domiciliul parintilor sotiei, ca viitor domiciliu al copilului meu? E absurd. Cred ca D-na Jud. e foarte subiectiva (chiar mi-a zis la prima infatisare: "Vezi, ca poate nu te divortez"), vrea sa imi sugereze (impuna) sa declar imobilul meu ca domiciliu al copilului dupa divort. Adica situatia pe viitor asa o vad: Pronuntare divort, incredintare minor catre mama, eu sa platesc pensie de intretinere, stabilirea domiciliului copilului la mine (si bineinteles si a sotiei). Eu cred ca nu mai am nici o sansa. Solicit asistenta unui avocat care ma poate reprezenta in acest proces. Astept raspuns privat.
Multumesc frumos.
Nu vreau sa scap de copil. Eu as fi vrut sa ne intelegem intr-un final. Dar nu se poate. As dori sa obtin custodia copilului eu. M-as putea ocupa de el, chiar daca e micut, 4 anisori. Mama lui se foloseste de el, "il baga la inaintare", cum se spune. Stie ca nu pot sa-i refuz nimic copilului. Si asa bine merci, traieste si ea fara nici o apasare. S-a intamplat de multe ori sa nu pot intra in casa pt ca a blocat usa. Am insistat sa dam copilul la gradinita. L-a dus 3 zile si pe urma a renuntat, zicand ca e foarte greu pt ea sa se trezeasca dimineata sa-l duca. Eu am un serviciu care nu-mi permite decat sa-l iau. De dus nici vorba. Plec f dimineata.
Pt ea este ok situatia. Pt mine NUUU. Am sa cer pana la urma in instanta custodia copilului. Da decida instanta ce si cum.
Va multumesc pt raspunsuri chiar daca acestea nu ma ajuta in cazul meu. Sa-i asigur locuinta eu? Numai eu? In conditiile in care mama copilului refuza categoric sa-si caute serviciu? Nu mi se pare drept. Sunt de acord sa-i platesc copilului meu 25% din venitul meu net. Sa-i asigur locuinta? Unde? O chirie minima in Bucuresti pt o garsoniera este in jur de 200 Euro. Venitul meu este de 300 Euro. La acea garsoniera in afara de chirie trebuie achitate intretinerea, energ electrica, intretinerea. Ar fi exact venitul meu net pe luna. In afara de plata pensiei alimentare. Adica toate aceste cheltuieli ar fi peste venitul meu net.
SUNTETI SIGURI CA ASA STAU LUCRURILE?
Sau ce se intampla daca eu dupa desfacerea casatoriei si stabilirea domiciliului minorului la mine, voi intentiona sa vand imobilul proprietatea mea exclusiva. Voi avea nevoie de acordul fostei sotii/autoritate a tutelara pt a vinde? Ceva se bate cap in cap sau cel putin asa am impresia. Scuzati-ma, dar nu pricep. Multumesc inca o data pt rabdarea si raspunsurile Dvs.
Stimata Doamna Gi_jane. Cred ca ati pus un nu in plus. Din context inteleg ca instanta va decide ca minorul sa aiba domiciliul la mine. Si eu unde voi locui? In continuare cu viitoarea fosta sotie? Este posibil? Nu mi-e deloc clar.
Va rog sa ma lamuriti si va multumesc frumos.
Ma poate obliga instanta sa le asigur locuinta cu chirie (pt ea si copil). Daca da, pentru cat timp. Sotia se incapataneaza sa se angajeze, adica nu are nici un venit. Nu are cu ce sa se intretina. Mereu imi spune ca nu va pleca din casa, si e datoria mea sa o intretin si sa plec eu din casa,pt ca mi-a facut un copil.
Buna ziua,
Va expun pe scurt situatia:
1. Detin imobilul inainte de incheierea casatoriei (cu 8 ani inainte)
2. M-am casatorit in 2009. A rezultat un copil minor. Sotia nu a lucrat niciodata.
3.Am intentat actiune de divort. In una din cererile accesorii am cerut evacuarea sotiei din imobilul meu (care este domiciliul conjugal) pt lipsa de titlu. La ancheta sociala am fost de acord cu incredintarea minorului catre mama.(cu toate ca nu are casa si nici serviciu). Sotia are parintii in viata , acestea detinand un apartament proprietatea lor.
INTRREBARE:
Exista riscul sa pierd imobilul meu (care in momentul de fata este dom conjugal) pt ca sotia nu este de acord cu divortul si evacuarea din imobil? Eu unde as putea locui dupa divort? Adica ea sa ramana in casa si eu sa plec?
Ce trebuie sa fac?
Multumesc frumos
Sotul a intodus actiune de divort.
Solicita desfacerea casatoriei din vina ambilor soti.
Din casatorie a rezultat un copil minor.
S-a facut ancheta sociala. Sotul reclamant e de acord cu incredintarea copilului catre mama.
Sotia parata, nu se prezinta la nici un termen. Pt ca asa crede ca nu se va desface casatoria.
Sotului reclamant ii trebuie obligatoriu martori?
Multumesc pt raspuns
Daca stie cineva, totusi, conf art 548 alin1 din noul cod civil , pensia de intretinere stabilita in suma fixa se indexeaza trimestrial cu indicele de inflatie.Acest lucru trebuie solicitat in instanta?