avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate monitza01

Activitate monitza01

Discuție Litigii Petrom
Sunt un angajat Petrom, am citit pe net că firma ne dă în judecată pe toți angajații pentru primele obținute în instanță în anul 2007-2008. Am primit o notificare de la Eos în aprilie, cum că aș datora 4100 lei în urma unui proces din 2010 de care nici nu știam noi ca angajați că există,apoi am primit și în luna mai 2012, iar azi, 28 mai am primit-o pe a treia, cu amenințarea că este ultima pe cale amiabilă, că mă dă în judecată și mă execută silit . L-am sunat pe avocatul care a reprezentat angajații, dar tel. este închis permanent. Ce este de făcut, ce trebuie să fac, să plătesc? Adevărul este că drepturile noastre le-am primit în urma unor procese desfășurate la nivel de țară. În urma procesului, sentința a fost definitivă și irevocabilă. Apoi, cică fără știrea nimănui, Petrom a făcut recurs la Curtea de Apel, și, așa cum reiese din Notificarea de la Eos, a câștigat în mai 2010 procesele cu angajații. Și iată că după 2 ani de la câștigarea procesului de care nici nu știam, angajații ne trezim rând pe rând cu notificări și amenințări. Se poate așa ceva? Ce putem face?
Să plătim sau, nu? Chiar ne poate executa silit? V-aș ruga să îmi răspundeți, pentru că noi nu știm cum să procedăm! Vă mulțumesc anticipat!
Astazi am primit o notificare care ne-a lasat cu gura cascata: sotul meu este anuntat ca "in baza deciziei 799/5/7 /2010 suntem rugati sa restituim de urgenta suma de 4195,3 Ron in termen de 5 zile de la data primirii notificarii. Plata se va face in contul Omv la Raiffeisen. Scrie ca "in urma recursului formulat ulterior de Omv Petrom si admis de instanta superioara s-a desfiintat sentinta anterioara,astfel incat suma incasata de dvs. trebuie returnata catre Sc Omv Petrom S.A.(ca o paranteza,in 2007,dupa e s-a vandut Petromul firmei Omv, angajatii au primit o suma compensatorie de 2300 lei data de firma). I-am primit bucurosi, acum ne vine notificare de restituire a 4100 ron, fara sa-ti spuna cineva ca esti dat in judecata sa restitui banii, fara sa te anunte cineva ca se judeca cu tine sa-si recupereze banii pe care ei ti i-au dat, cf. nu stiu carei legi sau sa-ti spune ce ti se rezerca. Este normal acest lucru? Amenintarile de pe notificare, sincer ma cam sperie, eu nu am bani sa ma judec cu ei si nici nu cunosc avocati puternici cum au cei de la Omv. As dori un sfat, dar in timp rapid pentru ca azi este 23 aprilie iar plicul are data de 20 pe el(noi l-am primit azi), asa ca eu trebuie sa trimit banii cel tarziu poimaine. Va multumesc anticipat.