avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigii Petrom
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigii Petrom

Sunt un angajat Petrom, am citit pe net că firma ne dă în judecată pe toți angajații pentru primele obținute în instanță în anul 2007-2008. Am primit o notificare de la Eos în aprilie, cum că aș datora 4100 lei în urma unui proces din 2010 de care nici nu știam noi ca angajați că există,apoi am primit și în luna mai 2012, iar azi, 28 mai am primit-o pe a treia, cu amenințarea că este ultima pe cale amiabilă, că mă dă în judecată și mă execută silit . L-am sunat pe avocatul care a reprezentat angajații, dar tel. este închis permanent. Ce este de făcut, ce trebuie să fac, să plătesc? Adevărul este că drepturile noastre le-am primit în urma unor procese desfășurate la nivel de țară. În urma procesului, sentința a fost definitivă și irevocabilă. Apoi, cică fără știrea nimănui, Petrom a făcut recurs la Curtea de Apel, și, așa cum reiese din Notificarea de la Eos, a câștigat în mai 2010 procesele cu angajații. Și iată că după 2 ani de la câștigarea procesului de care nici nu știam, angajații ne trezim rând pe rând cu notificări și amenințări. Se poate așa ceva? Ce putem face?
Să plătim sau, nu? Chiar ne poate executa silit? V-aș ruga să îmi răspundeți, pentru că noi nu știm cum să procedăm! Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 28 Mai 2012
Da, se poate asa ceva .. dreptul de a solicita executarea silita se prescrie in termen de 3 ani de la data de cand s-a pronuntat hotararea instantei de recurs in cazul litigiului dvs ...

In cazul in care nu veti plati de bunavoie, se va trece la executarea silita a dvs .. in acest caz, se poate pune poprire pe salariu daca sunteti angajat, se pot vinde bunurile mobile/imobile aflate in proprietatea dvs etc.

Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua !
Este posibil sa fiti executati silit in masura in care se respecta procedurile prevazute de lege ..... cel mai probabil ati castigat la instanta de fond si , ulterior , ati pierdut la instanta de recurs .... daca avocatul care v-a reprezentat nu mai este de gasit , duceti-va personal la reprezentantii EOS si solicitati copii de pe documentele pe baza carora solicita returnarea sumelor de bani ... in functie de documente ... actionati sau , platiti ! :(
De actionat nu prea mai are cum sa actioneze .. hotararea a devenit irevocabila in 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cont pensie ppp974273 ppp974273 Buna seara, Sotul meu a castigat in instanta, in urma unui proces colectiv, drepturi banesti pe care le=a incasat. Azi s-a trezit cu contul de pensie ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare adi_09 adi_09 Am pierdut un proces cu o regie autonoma si sunt obligat la cheltuieli de judecata. Doresc sa execut de bunavoie hotararea, nu am mai facut recurs, astfel am ... (vezi toată discuția)
Notificare de la o firma de recuperari monitza01 monitza01 Astazi am primit o notificare care ne-a lasat cu gura cascata: sotul meu este anuntat ca \"in baza deciziei 799/5/7 /2010 suntem rugati sa restituim de urgenta ... (vezi toată discuția)