ppp974273 a scris:
Buna seara,
Sotul meu a castigat in instanta, in urma unui proces colectiv, drepturi banesti pe care le=a incasat. Azi s-a trezit cu contul de pensie blocat, fara nici o instiintare nici de la fostul angajator,( pe care il banuim ca a facut blocarea) nici de la avocatul care s-a ocupat de proces. Culmea este ca nici banca la care i se vireaza in cont pensia nu l-a instiintat ca are contul de pensie blocat. E corect sa nu-si anunte banca clientul ca ii blocheaza contul? Ce acte trebuie sa ii parvina bancii pentru ca sa blocheze un cont? Chiar daca procesul a fost colectiv, nu trebuia anuntat nominal sotul ca trebuie sa restituie o suma, cat si ce reprezinta? Cum se poate bloca un cont fara o somatie prealabila de plata?
Maine dimineata va merge sotul la banca sa vada despre ce e vorba.
Multumesc anticipat pentru eventualele sugestii si informatii.
Cu stima, Eugenia- Oradea
Buna ziua,
Completez postarea anterioara. In urma unui proces colectiv, sotul a primit o suma de la Petrom, avand o sentinta irevocabila din 2009. In 2015 se trezeste cu contul de pensie blocat, nefiind avizat de nimeni. Mergand inapoi pe firul evenimentelor am aflat din demersurile proprii ca Petrom a atacat sentinta irevocabila si a obtinut o sentinta prin care banii trebuiau restituiti. Nu am fost notificati de proces, nici de sentinta. Petrom a cerut unei firme de recuperare sa execute silit suma, motivand ca ne sustragem platii. Avand sentinta de executare silita, firma de executori a blocat contul. Nu am fost notificati nici despre inceperea demersurilor de executare silita, nici macar o somatie, direct s-a trecut la blocarea contului. La suma initiala se adauga cheltuielile de executare, reactualizate.
Prin contactarea firmei de recuperare(de care am aflat la banca, cu f mare greutate, considerandu-se confidentiale actele primite), am obtinut actele premergatoare executarii silite dar si un email prin care FIRMA DE RECUPERARE RECUNOASTE CA NU AM PRIMIT ACTELE SI SOMATIILE DEOARECE S-AU REINTORS LA FIRMA LOR, ADRESA SOTULUI FIIND INCOMPLETA INCA DE LA PETROM.
Contul in banca a fost gasit dar adresa pt notificare, nu! Locuim la aceeasi adresa de 38 de ani iar sotul a fost angajat al Petrom mai multi ani, cu drept de semnatura la banca.
Mai sunt si alte persoane in situatia sotului dar nici una nu s-a gandit sa conteste in instanta, ca noi, procedura defectuoasa a executarii silite, neparcurgerea etapelor, lipsa notificarilor, a viciilor de procedura,etc.
Noi contestam si modul cum a procedat Petrom, fara sa notifice despre deschiderea unui proces si existenta sentintei ce obliga la restituirea banilor.
Fara cunostinte juridice, dar am intentat proces pe cont propriu, deocamdata fara avocat.
Din Oradea, trebuie sa mergem la proces la Bucuresti, sa platim o taxa pt actele executorului, taxa de timbru si...emotiile.
Doresc o parere sincera, oricum am intrat in hora si trebuie sa jucam, ce sanse de reusita avem? Am solicitat si daune morale, suma de 5000 euro, suma care este de fapt in joc.
Multumesc pentru orice parere sau sfat.