Buna ziua,
1 faptul ca aveti poprire nu este ilegal , este o executare silita pe girant/coplatitor/codebitor a unuor bunuri mobile ( salariu reprezinta bun mobil) , este simplu si clar , nu aveti cum bloca acest lucru mai ales ca in acest moment popririle ( in fapt executare silita pe bun imobil) se fac cu incuvintarea instantei.
2 contul cu pensia alimntara trebuie deblocat acei banii apartinandu minorului, si intradevar executorul nu avea de unde sa stie ce fel de bani intra in acel cont , evident ca acel cont era pe numele dvs astfel nu ai de unde sa stii ce caracter au sumele ce inta in acel cont.
3 De verificat il impiedica legea bancara si a confidentialitatii conturilor , astfel in urma executarii s-a aflat ce fel de bani sunt pana atunci eu/dvs/executor nu putem afla ce e intr-un cont fara un drept legitim.
4 Somatia de palta s-a trimis de catre executor nu de catre banca.
In legatura cu aceste scrisorii sunteti absolut sigura ca nu ati primit ? Si nu va intreb degeaba pt ca stiu ca somatiile de executare se trimit cu posta recomandata, la casuta postala vine doar o recipisa care va cheama la posta, ma indoiesc ca nu s-a trimis somatia de executare ( evident nu stiu situatia dvs ) dar somatiia de executare se trimite prin posta recomandata se opreste la dosar intodeauna borderoul de la posta.
Nu ma hazardez in presupuneri dar am avut situatii in care se trimit si un mebru al familiei le ascundea :sorry: ..... sunt multe explicatii...:sorry: chiar nu vreau sa ma hazardez , insa va pot spune ca cel putin una din notificarile de la banca se trimit cu conf si cu atat mai mult cea de la executor dar ca sa ajunga in posesia dvs trebuie sa gasiti la cutia de scrisori recipisa ce va anunta ca aveti o recomandata la oficiul postal.
Totodata banca la timpul primelor intarzieri sunt convins ca au trimis prin posta un morman de scrisori , prima la 21 de zile , a doua la 30 , la 60 de zile , la 90 de zile , asta o fac sigur ca astfel isi recupereaza banii, notificarile vin la adresa din dosar ( din BI/CI depus la contractarea creditului)
Cam asta pot sa va spun , luati totusi legatura cu un avocat , puteti sa faceti si o opunere la executare dar in fine un avocat studiind actele din dosarul dvs va poate lamuri mai bine.
Cu stima,
multumesc mult pentru raspuns.cu poprirea pentru contul de pensie alimentara m-am lamurit.Notificari de la banca am primit doar pe numele fostului sot,nu i-am deschis corespondenta.....pot spune....Pe numele meu ca si coplatitor nu am primit nici o notificare de la banca.Multumesc inca odata.O zi buna!
Nu vreau sa fiu licentios, dar v-asi indica sa le solicitati sa va comunice etimologia cuvantului "coplatitor", acest cuvant nu exista in dictionarul limbii romane.
Incercati si pe dex online. O zi buna.