Vă rog să-mi daţi un sfat în următorea problemă: un amic a primit o somaţie de plată de la un mandatar (srl) al unei compani care a preluat creanţa lui de la o bancă comercială. Prin ce modalitate poate să conteste sau să răspundă acestui înscris. Fac precizarea că în antetul somaţiei firma (srl) nu a specificat decât un oficiu poştal, o căsuţă poştală şi un nr de telefon. Vă mulţumesc!
firma recuperatoare trebuie sa faca dovada ca reprezinta interesele creditorului amicului, daca aceasta conditie este indeplinita atunci nu are ce face, daca creditul mai este si garantat cu ceva atunci sfatul meu este sa fie conciliant si sa incerce sa nu intre la executare!
Vă mulţumesc! Nu a garantat cu nimic. dar dacă vreau să contest cuantumul de exemplu sau să formulez un fel de întâmpinare, cum procedez, deoarece singura modalitate de a contacta firma recuperatoare este telefonic?
stabiliti telefonic o intilnire la sediul lor unde sa vedeti imputernicirea care o are si sa studiati dosarul in amanunt, de regula bancile nu iarta nici o posibilitate de a cistiga si te vor urmari toata viata, nu vreau sa te sperii dar cind ai semnat contractul ai citit acele inscrisuri mici !!!!!!!??????????
cauta sa colaborezi si o sa poti plati in timp cite putin, ei nu doresc niciodata sa ajunga la executare!
Mulţumesc, cred că mâine voi încerca şi varianta aceasta. Această somaţie poate fi atacată în justiţie? Este un termen pentru aceasta sau pentru a le râspunde?
pina nu te lamuresti despre ce este vorba si nu vezi dosarul n-ai ce sa ataci, mergi acolo si colaboreaza cu ei!!!!!!!!!!!!!!!!
Alte discuții în legătură
Perioada prescriptie
marysimo
In februarie 2010 am inteles ca banca la care am contractat un credit pentru nevoi personale a vandut creditul unei firme de recuperari. Pana in prezent, timp ... (vezi toată discuția)