Buna ziua. Sunt unicul proprietar al unui apartament de mai mult de 3 ani. Am cumparat apartamentul cu credit, deci toate actele au fost verificate de banca si sunt sigura ca sunt corecte.
Recent am primit o somatie de executare silita pe numele unui mai vechi proprietar (nu cel de la care am cumparat eu), pe care nu l-am cunoscut niciodata, nu am datele lui de contact, dar presupun ca nu si-a modificat adresa de domiciliu.
Somatia include si cateva randuri despre regulile de executare silita la domiciliu, care ma cam ingrijoreaza.
Intrebarea mea este, daca eu apar in acte, inclusiv in cartea funciara, ca unic proprietar al apartamentului, poate sa vina executorul judecatoresc cu politia si sa intre in casa fara acordul meu?
Ma gandesc sa trimit un mail executorului si sa il informez ca persoana pe care o cauta nu mai e proprietar/nu mai locuieste la adresa asta, si nici nu am datele lui de contact.
Atat timp cat dv sunteti proprietarul de drept al bunului imobil si nu aveti tangenta cu speta in care a fost dispusa procedura de executare silita imobil,se impune sa comunicati oficial executorului judecatoresc situatia actuala
Ce inseamna "Recent am primit o somatie de executare silita pe numele unui mai vechi proprietar"? Adica, mai corect, somatia a primit-o ex-fostul-proprietar, nu dvs. Corect?
Si doi, ce anume scrie in somatie, ce fel de executare silita s-a demarat? (pentru ca daca fostul ex-proprietar are inca adresa de domiciliu in respectivul apartament, este normal ca somatiile sa vina in casuta dvs de posta). Este foarte important ce anume scrie in somatie si cum anume a venit, adica inchisa in plic sau inmanata de catre agentul procedural, etc.
Da, somatia este pe numele unui ex-fost-proprietar. A venit in cutia de posta, in plic inchis.
Somatia este legata de o suma de aproximativ 14000 lei, si i se cere sa plateasca suma: evitati consecintele executarii silite achitand intreaga suma datorata pana in data de 19 ianuarie ...
In aceeasi somatie sunt si cateva paragrafe din art. 734 din codul de procedura civila, legate de cum se face executarea silita. Asta e partea care ma cam ingrijoreaza.
Nu este foarte clar daca somatia a fost trimisa de executorul judecatoresc (desi in primul dvs mesaj ati facut referire la executor judecatoresc) si daca somatia a fost insotita de incheierea de incuviintare a instantei. Pentru ca daca somatia a fost trimisa de o firma de recuperari sau de un alt creditor este una, iar daca somatia a fost trimisa de executor judecatoresc este alta (desi dupa termenul acordat de 19 ianuarie, as spune ca nu este o somatie de la executor). Precizati cele de mai sus.
Oricum, si intr-un caz si in altul nu aveti pentru ce sa va faceti mari probleme (cel mult o usa de intrare sparta, in cea mai neagra ipoteza, dar nu va fi cazul de asa ceva). O somatie trimisa de executor are elemente de identificare si puteti fie sa dati un telefon (sau email), fie sa trimiteti o informare prin posta.
Somatia a fost trimisa de APS Romania, cred ca e o firma de recuperari. Nu a fost insotita de incheierea de incuviintare a instantei.
Au niste date de contact in somatie (telefon, mail). Ma gandesc sa le trimit un mail sa ii informez ca persona cautata de ei nu mai locuieste la aceasta adresa si nici nu o cunosc.
Executare silita
lgligor
Am primit de la [firma de recuperari creante]un plic cu titlul de executare silita. In acest caz este vorba de o datorie la [ sc nebancara], care nu este ... (vezi toată discuția)