In niciun caz, nu se poate pronunta Instanta pe ceva ce nu s-a cerut.
Sper ca am fost suficient de rapid .:)
Da , foarte rapid si multumesc pentru aceasta, Deci, se poate emite alta somatie in baza incuviintarii executarii silite existente si se poate relua procesul cu contestarea si apoi recursul. Pana cand poate dura acest circ pentru ca eu sa pot fi repusa in drepturile obtinute in instante. Pana cand acest ciclu daca hotararea def. si irevocabila exista fiind lucru deja judecat., avand in vedere ca timpul de prescriere al executarii este de 3 ani.
Imi mai puteti raspunde la noua intrebare , va rog ? Imi mai poate oferi si altcineva o parere?
cu respect
Pentru a va incadra in termen,staruiti la nivelul bej ,prin cerere oficiala,sa mentina pe rolul activ cererea dvs de executare silita
Mam mai gandit putin ! Poate fi anulata o sentinta definitiva si irevocabila (reintegrare in functie) de o instanta inferioara devenita titlu executoriu in timpul unui proces de contestare a executarii ? Spun instanta inferioara tribunalul[/b] care a admis recursul (fond s-a respins contestatia), comparativ cu C.A.Buc. care a recurat sentinta tribunalului - instanta de fond.
Deci exista o decizie a C.A.B. care, in acest caz al admiterii contestatiei la executare , este practic ANULATA de o sentinta a tribunalului!
Mai adaug faptul ca motivarea contestatoarei consta in emiterea unor acte administrative(hot.AGA si decizie de concediere) in timpul desfasurarii procesului de fond, acte de care instanta de recurs (CAB) a luat cunostinta si a decis in consecinta. Spun acest lucru pentru ca s-a reluat discutia privind aceste acte desi despre ele s-a pronuntat o instanta de recurs si a DECIS.
In consecinta, am dorit sa spun ca , sunt bulversata de faptul ca un drept castigat prin proces indelungat, este anulat de o contestare a executarii acestui drept, rejudecandu-se practic din nou cauza, ignorandu-se decizia instantei de recurs(CAB). Deci parata, desi a pierdut rand pe rand fondul si recursul , a castigat PRACTIC prin repunerea in judecata a cauzei, in procesul de contestare a executarii (la recurs).
Si, eu cu ce m-am ales ? Cu 2 ani de procese si asteptari cu tergiversarea si in final cu NEEXECUTAREA . Deci castigata este parata, contestatoarea care, prin act administrativ a impiedicat executarea unei hotarari definitive si executorii e drept devenita irevocabila.
Imi explica si mie cum este posibil asa ceva pentru ca avocatul da din umeri si spune ca sat este , lucru insuficient pentru mine?
Cu respect,
bserv ca nu au aparut si alte parer iprivind cele scrise de mine in mesajele anterioare si de aceea , pentru cine doreste sa raspunda am doua intrebari legata de acest subiect.
1. Daca mai pot aplica la o cale de atac a admiterii contestatiei la executare (admisa la recurs) , care sunt termenele si de cand curg ele , deoarece in acest cod nu inteleg carei hotarari definitive si irevocabil se adreseaza;
2. Daca s-a admis contestatia prin "anularea formelor de executare" , inseamna ca de la acea data se deblocheaza sumele din banca ale debitorului nemaiexistand executarea silita declansata . Daca da , atunci ce rost mai are sa atac hotararea instantei de recurs (privind contestarea executarii) daca faptul este consumat (somatia, procesul verbal , cererea sunt anulate) pana la introducerea caii extraordinare de atac ?
Intreb aceste lucruri pentru ca instantele tergiverseaza motivarile si nu pot ataca pana nu stiu ce sa atac.
P.S. Am multe intrebari dar le pun pe rand.nIn cazul in care cineva cunoaste bine speta prezentata de mine si ma poate sfatui (vreau cat mai multe pareri) , am rugamintea sa mi se adreseze si prin e-mailul meu anghel_cora@yahoo.com, deoarece am multe detalii care ar completa pentru o imagine cat mai clara.
Cu respect C.A.