avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită suspendare a executarii peste suspendare ?
Discuție deschisă în Executare silită

suspendare a executarii peste suspendare ?

se poate suspenda de doua ori aceeasi executare silita ? Executarea a fost contestata in prima instanta (judecatorie) s-a respins au facut recurs .Totodata, pentru tergiversare, in paralel ,au contestat din nou executarea la tribunal (litigii de munca) si au cerut din nou suspendarea pentru lamurirea titlului executoriu, in tImp ce aceasta (EXECUTAREA) este suspendata pana la pronuntarea recursului.
Cum pot contracara aceasta suspendare peste suspendare, daca din practica, am vazut ca suspendarile de executare se aproba pa banda rulanta. Ce rost mai are recursul daca executarea va fi suspendata prin al doilea proces ? Mentionez ca executarea trebuia realizata din martie.2012 iar cea silita din sept.2012.
Ce argumente sa aduc tribunalului sa nu admita suspendarea executarii ?

Astept urgent raspunsuri.
in principiu se poate invoca autoritatea de lucru judecat, dar depinde daca s-a contestat acelas act de executare .
in faza de recurs se poate cere suspendare executarii in anumite situatii sau daca se plateste o cautiune.
verificati daca a platit cautiunea dispusa de instanta .
Pentru lamuriri adaug;
1. prima contestatie ,a formulata imediat la Judecatorie , impotriva executarii silite a hotararii definitive si irevocabile (sept.2012) pe litigiu de munca si a fost respinsa in 18 dec.2012. Urmeaza recursul la Tribunal care va fi indubitabil respins datorita motivarii corect intemeiate. Contestatia a fost indreptata impotriva Somatiei emise (obligatia de a face ) solicitanduse si admitandu-se suspendarea executarii .
Deci executarea silita este suspendata pana la judecarea recursului.
2. a doua contestatie , cu termen in 19 feb.2013 a fost formulata direct la Tribunalul care a judecat fondul cauzei ,acum in 1 febr.2013, fiind indrepatata pentru lamurirea intelesului titlului executoriu (sentinta), cerandu-se iarasi suspendarea executarii. Aceasta contestatie se refera la intelesul aceleeasi hotarari definitive si irevocabile pentru care am solicitat executarea silita.
Deci de aici rezulta intrebarea mea \" suspendarea peste suspendare??\"
Mai adaug faptul ca :
- recursul la prima contestatie inca nu a fost programat la Tribunal, deoarece sentinta s-a redactat dupa 2 luni (1 feb.2013) si nu a sosit confirmarea de primire a contestatoarei (in mod inexplicabil intarzie nejustificat deoarece partile si instanta sunt din acelasi oras).
- a doua contestatie este pierdere de timp pentru mine (si tragere de timp pentru societate) fiind nejustificata deoarece dispozitivul hotararii este deosebit de clar si detaliat iar Somatia de executare il copie litera cu litera .Insa problema invocata de contestatoare este aceea ca vrea lamuriri de la instanta cum sa aplice hotararea deoarece tot ea a emis un act administrat ulterior (decizie de concediere) fara sa o puna in aplicare si prin urmare , in opinia sa, hotararea a ramas fara obiect.Mai adaug faptul ca la recurs, C.A.B. a luat decizia mentinerii sentintei Tribunalului cunoscand actele administrative emise de societate dupa introducerea actiunii mele in instanta (inainte de judecare fondului si dupa). S-a vazut clar intentia soc. de a ma concedia datorita castigarii inaite a unui proces datorita modificarii unilaterale a CIM.
Pentru lamurire daca va intrebati de ce nu am contestat decizia de concediere va spun ca am contestat numai cuantuumul salariilor compensatorii (am castigat pt. ca nu au respectat CCM pe ramura chimie), concedierea in sine nu, pt.ca sentinta nu fusese executata inainte de emiterea deciziei si am fost concediata de pe postul pe care fusesem \"pusa\" nelegal (unul din motivele instantei).

Cred ca nu am plictisit prea mult dar am incercat prin comprimare sa prezint un tablou, restrans al faptelor.
Acum puteti sa-mi raspundeti la intrebarea accentuata si la inca una:
La primul termen(19 feb) se va discuta cautiunea pentru suspendare si se va da termen pentru plata (va plati sigur) si apoi se va discuta despre admitere sau respingere.
Cum pot, legal sa aman suspendarea executarii ceruta in a doua contestatie (cu lamurirea) pana cand se judeca recursul primei contestatii (cu somatia) .Se poate amana daca avocatul nu se poate prezenta (motivat) sau sa solicit eu amanare pentru aparator? Pot contesta suspendarea , pentru a obtine un termen ?

Astept raspunsurile, multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare forme de executare conelia anghel conelia anghel Anularea formelor de executare silita presupune si desfiintarea titlului executoriu - hotarare def. si irevoc. - (s-a solicitat prin contestarea executarii ... (vezi toată discuția)
Sentinta judecatorie conelia anghel conelia anghel Sentinta pronuntata de judecatorie intr-un dosar de executare silita (pe litigii de munca) este definitiva si executorie de drept, sau numai definitiva, pentru ... (vezi toată discuția)
Suspendarea executarii silite monica i monica i Buna ziua. Am o nelamurire. In cadrul unei contestatii la executare s-a solicitat de catre debitor sa se supende executarea silita pana la solutionarea ... (vezi toată discuția)