avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sentinta judecatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sentinta judecatorie

Sentinta pronuntata de judecatorie intr-un dosar de executare silita (pe litigii de munca) este definitiva si executorie de drept, sau numai definitiva, pentru ca in dispozitivul celei primite de mine nu se mentioneaza nimic.

Buna ziua,

la ce se refera aceasta sentinta? Ce obiect a avut cererea de chemare in judecata?

Avocat Costi Boncu
Este vorba despre un dosar de executare .. judecatoria poate avea competenta in ceea ce priveste incuviintarea executarii silite sau contestatiei la executare ...
Da, d-le avocat, dupa cum a preccizat si dl.freelis, a fost contestata executarea silita a reintegrarii pe functie, pe motivul existentei unei decizii de concediere ulterioara sentintei (dupa 2 zile). Bineinteles ca s-a respins contestatia dar au facut recurs la tribunal, concomitent cu deschiderea unui alt proces legat de lamurirea, intinderea si aplicarea titlului executoriu (sentinta de executat ).
Deci, sentinta este sau nu definitiva si executorie ?.
Inca o intrebare, daca se respinge la recurs contestatia la executare cum ramane cu dosarul in care trebuie lamurit titlul executoriu, mai are obiect ? Puteti sa ma lamuriti ce se discuta in acest ultim dosar daca , faptele intamplate dupa sentinta nu influenteaza pronuntarea ( se solicita instantei de fond sa se pronunte cu privire la evenimente aparute dupa ) . Mentionez ca sentinta a fost recurata la C.A.B. si a fost mentinuta reintegrarea chiar daca instanta a vut si s-a pronuntat cu privire la faptele aparute pana la judecarea recursului.
Buna ziua,

daca inteleg corect speta, dvs aveti o hotarare de reintegrare pe care ati pus-o in executare silita. Ei au facut contestatie la executare pe motiv ca v-au concediat ulterior. De asemenea, au facut si o cerere de lamurire a hotararii de reintegrare.
Consider ca faptul concedierii nu poate avea legatura cu lamurirea si intinderea titlului executoriu - hotararea de reintegrare. Lamurirea acestei hotarari se poate face numai plecand de la continutul hotararii si al dosarului, fara referire la alte aspecte ulterioare, cum ar fi concedierea.
Intrebarea daca sentinta este executorie este urmatorul : contestatia la executare suspenda executarea hotararii de reintegrare(titlul executor) numai daca s-a cerut si s-a obtinut acest lucru. Daca nu exista o asemenea cerere admisa de instanta, executarea continua. Prin urmare, nu se pune problema daca sentinta data in contestatie in executare este sau nu executorie (pentru ca ea nu poate pune ceva in executare) ci se pune problema daca s-a suspendat sau nu executtarea silita. Daca nu s-a suspendat expres, atunci continuati.

Avocat Costi Boncu
Speta a fost inceputa aici :
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Anulare forme de executare conelia anghel conelia anghel Anularea formelor de executare silita presupune si desfiintarea titlului executoriu - hotarare def. si irevoc. - (s-a solicitat prin contestarea executarii ... (vezi toată discuția)
Cale extraordinare de atac pentru admitere recurs contestaie executare silita conelia anghel conelia anghel [b]Va cer ajutorul[/b] in a gasi o cale extraordinara prin care sa atac [b]hotararea de admitere a [u]recursului contestatiei la executare silita[/u][/b]. ... (vezi toată discuția)
Dosar de cercetare penala conelia anghel conelia anghel Pentru lamurire, precizez pe scurt: Am contestat in instanta( litigiu de munca) modificarea unilaterala aCIM. am obtinut o [b]sentinta favorabila[/b] mie, de ... (vezi toată discuția)