Pentru lamurire, precizez pe scurt:
Am contestat in instanta( litigiu de munca) modificarea unilaterala aCIM. am obtinut o sentinta favorabila mie, de reintegrare pe functie, devenita definitiva si irevocabila (recurata de C.A.B.) pe care am pus-o in executare sislita, A fost contestata si suspendata temporar, s-a respins contestatia si au facut contestatie la titlu, dar nefondata (alambicat, solicita modificarea sentintei de fond pe motivul ca nu stie cum sa o puna in aplicare dupa ce , ulterior sentintei a emis o decizie de concediere) si in opinia sa (contestatoarea) nu o poate aplica ramanad fara obiect. Deci a emis un act administrativ ca sa impiedice executarea unei hotarari judecatoresti. Se poate admite asa ceva, si cum se poate pedepsi pentru ca eu am avut de suferit (somaj care expira intr-o luna)?
Sunt reclamanta intr-o plangere penala indreptata impotriva fostului angajator care nu a executat o hotarare jud. definitiva si irevocabila, depusa in auagust 2012 la Parchet. In sept.2012 s-a intocmit dosar de cercetare penala la I.P.judetean si de atunci treneaza pentru ca persoana reclamata este foarte importanta si a lucrat in acelasi sistem. Intrebarile mele sunt :
1. Daca procurorul se pronunta cu N.U.P., ce pot face pentru a merge mai departe pentru ca sunt pe cale de a relua executarea silita (respinsa contestatia si urmeaza recursul ). Eu consider faptul ca , chiar daca in final ,dupa mai mult de un an de zile, se pune in executare silita sentinta de reintegrare pe post, am fost prejudiciatata de salariul care-mi revenea in cazul in care se punea in aplicare de la pronuntare sau de la declansarea executarii silite (nu stiu de cand).
2. Cand ma pot constitui ca parte civila intr-un proces penal , pentru daune ?
Astept raspunsuri si multumesc anticipat,
Cornelia Anghel
la prima intrebare raspunsul este plangere cf 278 cpp, puneti apoi in executare dispozitivul sentintei si pentru perioada cat ati fost prejudiciata trebuie sa obtineti daune, parte civila va puteti constitui dupa punerea in miscare a actiunii penale, practic dupa inceperea urmaririi penale in personam, asupra faptuitorului.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Dar daca nu m-am constituit inca parte civila in dosarul penal (acum este in derulare faza de cercetare, care a ajuns aproape de final pentru a fi prezentata procurorului - asa mi s-a raspuns) , si nu se incepe urmarirea penala mai pot face ceva, pentru ca sunt convinsa si am dovezi ca nu s-a executat sentinta si in plus apare un document controversat , o Hot.A.G.A care contine nelegalitati (s-a "desfiintat" un serviciu indispensabil pentru functionarea soc. fara aviz din partea autoritatilor, dar in realitate nu s-a desfiintat !). Este paradoxal , dar sa stiti ca nici eu nu stiu sa interpretez.!
Va rog, astept raspuns.