nu, reintegrarea este obligatorie iar angajatorul trebuie sa reinfiinteze postul prin decizie a CA sau hot AGA (in fapt, asa cum l-au desfiintat tot asa il si infiinteaza).
apoi poate face o noua concediere in baza art 65 respectind prevederile legale.
exista practica judiciara pe aceasta problema.
Multumesc pentru atentie si pentru raspuns!
Am consultat doi avocati si executorul la care am apelat si sunt dezamagita pentru ca:
1. Avocata care ma reprezinta in procesul de contestare a deciziei de concediere (in parte) si avocatul din primul proces castigat nu-mi dau sperante imi spun ca o sa pierd executarea pt. ca nu am contestat in totalitate decizia. Cum sa o contest daca nu am avut motiv ? Chiar trebuie sa contesti ceva doarede dragul de a .......?
2. Executorul imi spune ca , contestatia executarii nu are temei si nu crede ca va fi admisa.
Pe cine sa cred?!
Sunt la pamant cu moralul deoarece, desi am castigat, de fapt am pierdut (paradox).
Am cerut termen pentru aparare, si nu am avocat care sa creada in mine si sa faca tot posibilul sa ma ajute. Ce mai pot face daca cei doi nu-mi dau speranta.
Totusi DOUA intrebari mai am.
Procesul privind contestarea deciziei de concediere este in derulare , pe 29 sept. 2012 este al 4 -lea termen.
1. Mai pot introduce instantei solicitarea de a contesta intreaga decizie pt ca atunci nu am avut motiv si acum il am (sunt dovezi aflate ulterior) ] ?, SI CUM POT FACE ASTA . Un avocat imi spune sa incerc altul nu vrea (cel care ma reprezinta).
2. Daca nu pot realiza solicitarea (avocata nu vrea) pot pierde executarea ? (decizia ramane necontestata).
In final, la sfatul unui avocat am depus plangere penala pe neeexecutare hotarare jud .(art.262 din Codul Muncii). Ma poate ajuta in sensul influentarii instantei de executare? Cat dureaza pana se pune in urmarire penala.
,
Este foarte complicat ce scriu dar nu ma pot odihni stiind ca pierd ceva pt. ca nu am fost sfatuita bine. Am vazut prea multe filme cu avocati care fac totul pentru clienti (eu a trebuit sa invat Codul Muncii, Codul Proc. Penala, Codul Proc. Civila dar nu a fost suficient, pt. ca nu sunt specialist in domeniu).
Astept cu nerabdare raspunsuri, daca reusiti sa intelegeti .
Cu respect
Cornelia Anghel
Slobozia-Ialomita
In legatura cu acelasi subiect, contestarea unei executari, mai pun cateva intrebari, tardive dar de actualitate, pt. ca speta se judeca inca (termen fond pe 20 nov. 2012 - vezi subiectul deschis de mine in 23 octombrie SUSPENDARE EXECUTARE SILITA ):
1. Este posibila admiterea contestaiei la executare pe motivul existentei unei decizii de concediereulterioare pronuntarii sentintei definitive ?? Nu se poate invoca puterea lucrului deja judecat hotararea judecatoreasca) care primeaza in fata actelor juridice emise de angajator??
Executarea silita a fost initiata pentru ca , contestatoarea nu a executat de bunavoie sentinta si nu a anulat decizia de modificare a CIM dispusa a fi anulata de instanta
Daca instanta a dispus anularea deciziei si contestatoarea nu a executat acest lucru, inseamna ca eu am ramas pe aceeasi functie atribuita nelegal , iar concedierea (decizia de concediere ulterioara s-a realizat de pe aceasta functie si nu de pe cea in care trebuia sa fiu reintegrata.
Motivul acesta a fost invocat de mine[e pentru necontestarea deciziei de concediere , ulterioare sentintei
2. Poate fi luat in considerare de instanta acest motiv, este plauzibil?
Totusi am avut si alt motiv de necontestare a acestei decizii, dar la sfatul avocatului nu le-m scris.
Desi banuiam, la data emiterii deciziei de concediere, nu cunosteam motivele pentru care s-a produs desfiintarea functiei mele (nici preavizul si nici decizia nu spicificau desfiintarea serviciului), si pe banuieli ma puteam adresa instantei, pentru ca acest lucru necesita timp si bani, pierduti daca nu se confirma. Nu stiam daca, alaturi de mine au fost concediate si alte persoane din cadrul serviciului condus.
Numai cu ocazia recursului formulat de contestatore ,]in 17.04. 2012 , (dupa termenul legal de 30 zile expirat in.04.2012), am aflat de continutul unui document prezentat de aceasta , prin care se spune despre desfiintarea serviciului. Eu am primit documentul in mai 2012 .Am ramas stupefiata de aceasta decizie a A,G.A. , ilegala, contrara prevederilor legale care obliga ag. economici la infiintarea unui astfel de serviciu (este vorba de exercitarea atrib. angajatorului in domeniul ap. imptriva inc. si protectiei civile). Nu-mi venea sa cred ca au putut realiza acest lucru cu acordului institiutiilor de control (ISU si Garda de Mediu,,IPJ), dar informatiile ulterior adunate mi-au intarit convingerea ca au mimat desfiintarea serviciului, ascunzandu-l intr-un alt departament cu sopul de a ma indeparta din societate. Motivul: cele doua procese castigate si in plus altul pe rol. Nu sunt procesomana dar am dreptate in ce sustin.
V-am relatat cat mai scurt motivele pentru care nu am contestata decizia emisa ulterior sentintei , sentinta care a fost intarita si de decizia C.A. , in recurs.
Scopul este de a obtine sfaturi pentru a castiga respingerea contestatiei la executare , deoarece in ciuda faptului ca avocatii nu vor sa ma reprezinte (speta pierduta) , eu am certitudinea ca am dreptate, dar nu stiu cum sa sintetizez totul si sa prezint instantei ce trebuie . Am scris INTAMPINARE, PRECIZARI LA INTAMPINARE SI ulterior CONCLUZII scrise, dar dupa parerea mea (contrar celor afirmarte de avocati) cred ca nu am expus destul de explicit (in dorinta de a fi cat mai scurta) de ce consider ca decizia de concediere nu impiedica executarea unei sentinte.
Desi am acceptat decizia ca fiind abuziva si fara legatura cu sentinta antrerioara, nu am renuntat la executarea sentintei definitive si irevocabile . Am consultat un executor jud. (acelasi care executa acum) imediat ce am intrat in posesia Sentintei , in vederea executarii ei, dar m-a sfatuit sa aman pana la decizia irevocabila a C.A. (in urma unui posibil recurs), deoarece este posibila respingerea infiintarii titlului executoriu si pot pierde bani. Sunt multe de spus pentru a observa interesul meu de a fi reintegrata.
Daca reusiti sa-mi raspundeti la intrebari , astept raspunsuri.
Cu respoect, Cornelia Anghel