am castigat, pe fond, al II lea proces cu angajatorul privind modificarea CIM (felul muncii) prin care instanta dispune:
1. reintegrarea pe functie si anularea unei decizii de modificare a functiei
2. daune morale 5000 lei
3. cheltuieli de judecata
La doua zile dupa sentinta, am primit Decizia de concediere precedata de un preaviz de 20 de zile ( pe care l-am prezentat ca proba la fond), decizie pe care nu am contestat-o pt. ca nu aveam motiv (era legala).
Angajatorul (parata) a depus recurs al Curtea ede Apel Bucuresti si ieri s-a dat solutia:
se admite recursul dar in parte, astfel: se resping daunele morale in val. de 5000 de lei , celelalte dispozitii ale instantei de fond (sentinta Tribunal Ialomita) mentinandu-se..
In acest caz, sentinta fiind irevocabila, inseamna ca angajatorul trebuie sa infiinteze postul si apoi sa ma angajeze pe functia detinuta anterior conced.?
Mentionez faptul ca , inainte de a dispune, ambele instante (de fond si C.A. ) cunosteau f. bine (din intampinari, note de sedinta, cere recurs, pledari, etc.) faptul ca fusesem intre timp concediata .
Cun procedez?
Cand depun cererea? Care este termenul de depunere a cesteia, si de cand incepe el (data redactarii, data solutiei, etc.) avand in vedere ca recursul nu se comunica ci se obtine de cel interesat. Care este termenul maxim de redactare a sentintei si cum stiu cand s-a redactat (recursul s-a judecat la C. A. Bucuresti eu sunt din Slobozia-Ialomita) ? La telefon (conform site C.A.) mi se raspunde foarte greu si nu pot sa ma duc foarte des la Buc. si sau inebunesc cu intrebarea : imi dati sau nu imi dati? Alta forma juridica prin care sa solicit o anuntare/informare a redactarii sau ceva in acest sens, exista?
Va rog sa scuzati de reactia mea tardiva si astept cu nerabdare raspunsuri si almuriri.
Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani de la data nasterii acestui drept .. adica de la data pronuntarii hotararii..
Potrivit C.proc.civ., când motivarea hotărârii nu se poate face până la data pronunţării, ea se va face în termen de cel mult 30 de zile de la pronunţare. Dacă instanţa a fost alcătuită din mai mulţi magistraţi, preşedintele va putea însărcina pe unul dintre ei cu redactarea hotărârii (art.264 C.proc.civ.). termenul de 30 de zile este un termen relativ , depăşirea acestui termen nu influenţează valabilitatea hotărârii, ci poate să atragă, cel mult, sancţiuni disciplinare pentru judecători.