avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... executare sentinta irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

executare sentinta irevocabila

In legatura cu subiectul prezentat de mine in 22 iunie 2012 (reintegrare pe functie) doresc parerea unui avocat sau oricarui alt specialist:
1. Se poate pune in executare o sentinta irevocabila (pronuntare recurs) din care, una din dispozitii (3 la numar) dispune reintegrarea pe o functie care ,intre timp, nu mai exista (a fost desfiintata la 2 zile dupa pronuntare) ?
2. Ce alte cai de atac (judecatoresti) mai am daca societatea nu pune in executare reintegrarea , motivand lipsa de obiect a sentintei (postul nu mai exista) ?

Doresc sa mi se faca dreptate deoarece, pana in prezent angajatorul a facut cum a dorit el, concediindu-ma pana la punerea in executare a sentintei pentru care a cerut suspendare (la recurs).

In final, desi instanta de fond mi-a dat dreptate, instanta de recurs (C.A.) mi-a dat dreptate numai in parte, raman doar cu cheltuielile de judecata. Unde este dreptatea? Mai merita sa lupti pentru nimic?

Am nevoie de un avocat deoarece ce care m-a reprezentat ezita.
Daca doreste vreunul care citeste mesajul , adresa mea este anghel_cora@yahoo.com.

Multumesc anticipat
Cornelia Anghel
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 5 Iulie 2012
faceti o adresa angajatorului prin care solicitati reintegrarea in munca pe functia detinuta anterior concedierii, conform sentintei , asteptati raspunsul in scris (in care se mentioneaza desfiintarea postului) si ulterior promovati o actiune in anularea deciziei de desfiintare a postului in temeiul art 65 c muncii- desfiintarea trebuie sa fie efectiva si sa aibe o cauza reala si serioasa, ceea ce in cazul dvs nu este- postul a fost desfiintat imediat dupa pronuntarea hot
o alta solutie nu vad in momentul de fata

Multumesc pentru raspuns, dar eu nu am contestat decizia de concedierem avand sentinta instantei de fond care dispunea reintegrarea. Decizia nu am contestat-o decat in parte (privitor la salariile compensate), deoarece la acea data nu aveam motive sa cred ca aceasta a fost facuta fictiv (servIciul pe care-l conduceam nu s-a desfiintat cum s-a scris in Hot, AGA).
Conform Codului Muncii nu mai pot contesta Decizia (au trecut 30 de zile de la comunicare).
Ar mai exista posibilitatea de a introduce un nou capat de cerere la contestarea Deciziei de concediere care sa includa si concedierea efectiva (procesul se afla pe rol). Se mai poate?

Cu respect,
Cornelia Anghel
Constestarea deciziei se face in termen de 45 de zile de la comunicarii deciziei ...

1. Se poate pune in executare o sentinta irevocabila (pronuntare recurs) din care, una din dispozitii (3 la numar) dispune reintegrarea pe o functie care ,intre timp, nu mai exista (a fost desfiintata la 2 zile dupa pronuntare) ?

Se poate pune in executare aceasta decizie ... de emite decizia de reintegrare , urmata apoi de o noua decizia de concediere sau de reintegrarea pe un post ehivalent cu cel desfiintat.

2. Ce alte cai de atac (judecatoresti) mai am daca societatea nu pune in executare reintegrarea , motivand lipsa de obiect a sentintei (postul nu mai exista) ?

Doar o plangere penala pentru neexcutarea hotararii judecatoresti mai puteti face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare conelia anghel conelia anghel Am o sentinta civila definitiva si irevocabila printr-o decizie a Curtii de Apel, intr-un litigiu de munca. Una din dispozitii este [b]reintegrarea in functia ... (vezi toată discuția)
Dosar de cercetare penala conelia anghel conelia anghel Pentru lamurire, precizez pe scurt: Am contestat in instanta( litigiu de munca) modificarea unilaterala aCIM. am obtinut o [b]sentinta favorabila[/b] mie, de ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in functie dupa concediere conelia anghel conelia anghel am castigat, pe fond, al II lea proces cu angajatorul privind modificarea CIM (felul muncii) prin care instanta [b]dispune[/b]: 1. reintegrarea pe functie ... (vezi toată discuția)