avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Activitate mari_lma

Activitate mari_lma

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: un magazin nou deschis, cu activitate de la inceputul lunii curente. Din omisiune sau lipsa de informatii corecte pana in acest moment pe casa de marcat nu a fost introdus nici intr-o zi soldul zilei anterioare. In fiecare zi registru casei de marcat pornea pe sold "0" si au fost introdusi doar banii pentru rest, nu si cei ce reprezentau incasarea din ziua anterioara. Nu au fost depuse incasari la banca sau la firma de colectare.
Exista obligativitatea introducerii pe casa de marcat a soldurilor anterioare, iar in acest caz cum se poate corecta situatia creata tinand cont de speta de mai sus? Se mai pot introduce la acest moment toti banii cumulati reprezentand incasarile mai multor zile, pentru ca mai apoi acestia sa fie depusi la banca, respectiv retrasi si din registrul casei de marcat, pe baza unei foi de varsamant?
Astept sugestiile dumneavoastra!
Va multumesc!
In cazul deschis de mine este intr-adevar vorba de mediul privat.
Caut si eu sa vad ce gasesc in legislatia muncii!

Exista baza legislativa care sa justifice angajarea in acest timp? Va multumesc!
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu situatia de mai jos.
O persoana cu functie de conducere, isi depune demisia. In preaviz acesta isi efectueaza zilele de concediu restante. Cand se poate angaja o alta persoana pe acelasi post de conducere?
Se poate angaja in acelasi timp cat persoana veche este in preaviz, sau doar dupa ce acestuia i s-a facut incetare CIM?
Va multumesc!
Buna ziua,
am rugamintea sa ma ajutati si sa imi spuneti daca exista si care ar fi legea conform careia o unitate comerciala, cu specific comert mobilier-2000m2, trebuie sau nu sa asigure grup sanitar clientilor. Va multumesc!
Multumesc, dar nu asta e raspunsul pe care-l asteptam.
As dori un raspuns concret, daca se poate insotit si de o baza legala.

O zi buna!
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti care sunt riscurile existente in cazul in care un cetatean strain nerezident obtine venituri din inchirierea unui imobil proprietate din Romania si nu declara/inregistreaza contractul de inchiriere la Administratia Financiara. Procedura inregistrarii acestui contract mi se pare extrem de complicata: obtinere de NIF, numirea unui imputernicit legal care sa-l reprezinte in fata institutiilor din Ro, si inca o serie intreaga de hartii si hartiute. Mi se pare prea multa birocratie pentru a face pana la urma un bine statului Roman.
Mentionez ca proprietatea a fost inchiriata unei societati comerciale iar plata chiriei se face in contul bancar al proprietarului, cetatean strain nerezident.
Il poate Fiscul verifica pe baza contului bancar? Ce riscuri exista? Va multumesc anticipat!
Buna, am o mica nelamurire: suntem pe cale de a achizitiona un apartament intr-un bloc nou construit. In antecontractul de vanzare-cumparare este specificat faptul ca apartamentul va fi predat racordat la toate utilitatile, contorizare. Constructorul ne-a spus zilele trecute ca avem de platit contravaloarea contoarelor de apa, gaz, curent, si ca le va instala direct pe numele nostru. Intrucat nu sunt deloc in tema cu prevederile legale in aceasta privinta, va rog sa-mi dati un raspuns: cine are obligatia de a plati contoarele respective? Va multumesc!
Răspuns la discuția Cota TVA 5%
Buna seara!
cam aceeasi intrebare o am si eu: poate un cetatean al Uniunii Europene, dar care nu locuieste in Romania, sa cumpere un imobil aplicandu-se legea TVA-ului de 5%?

Multumesc mult de tot!
Buna ziua!
Ati reusit sa va casatoriti? Eu am facut acest pas recent, sunt cetatean strain. Intradevar actele necesare, sunt cele citate de dl. consilier, cu o mica exceptie. Eu am avut nevoie de Certificat de Stare Civila, in locul dovezii eliberate de misiunile diplomatice. Este un certificat in care se specifica casatorit/necasatorit. De asemenea veti avea nevoie si de niste declaratii notariale, cea a cetateanului strain va trebui sa mentioneze faptul daca a mai fost sau nu casatorit si ca este cunoscator al limbii romane. Dosarul cu aceste acte se depune la oficiul starii civile, si in termen de 10-14 zile va programati casatoria. Certificatul de casatorie vi se elibereaza in ziua cununiei civile. Dupa asta va trebui sa mergeti in orasul dumneavoastra la politie, si anume la Autoritatea pt Straini, si acolo este o lista de acte care trebuie depuse. Veti fi programati la un interviu, pentru a stabili daca este sau nu casatorie de convenienta.
Saptamana trecuta am avut si noi interviul :D. Dupa interviu, daca totul e ok, cam in 3 saptamani ar trebui sa obtina cartea de rezidenta. Probabil veti fi verificati in timp daca locuiti impreuna.....

Multa bafta!

Iar daca ati facut deja pasul, va urez casa din caramida poroterm, cu geamuri termopan si acoperis bramac ;)