avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota TVA 5%
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota TVA 5%

Buna ziua.
Sunt in decursul vanzarii apartamentului (contract de cesiune) unei doamne care locuieste in Romania insa este cetatean german. Firma care (deocamdata) este proprietarul apartamentului sustine ca dansa nu poate beneficia de reducerea TVA-ului de la 19% la 5% ptr ca este cetatean german. Doamna respectiva are carte de rezidenta permanenta ptr Romania si este cetatean al Uniunii Europene. Intreabare: nu cumva dansa fiind persoana fizica rezidenta pe teritoriul Romaniei se supune si ea legislatiei in vigoare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mari_lma , utilizator 21:58, 25 Mai 2009
...ar fi bine sa va dea si un text legal cand sustine ca nu vi se aplica reducerea de tva...:D...
Buna seara!
cam aceeasi intrebare o am si eu: poate un cetatean al Uniunii Europene, dar care nu locuieste in Romania, sa cumpere un imobil aplicandu-se legea TVA-ului de 5%?

Multumesc mult de tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere obtinut in romania cu rezidenta in germania almeueumie almeueumie Buna,ma numesc Gabriel si sunt nascut in Sibiu.Am cateva probleme la care nu gasesc raspunsuri.In anul 2011 m-am angajat (temporar sau sezonier,nu cunosc exact ... (vezi toată discuția)
Rezident permanent mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog sa ma ajutai si pe mine in urmatoarea situatie. Cum se poate dobandi statutul de r[b]ezident permanent[/b] pe teritoriul Romaniei? Mai exact, ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere viorella_m viorella_m Buna ziua tuturor! Azi m-am confruntat cu o probleme neplacuta. Sunt cetatean roman, cu domiciliul actual in Germania. In anul 2007 am obtinut in Romania ... (vezi toată discuția)