Tatal a murit primul cind copii aveau in jur de 25-30 ani.Copii au renuntat la notariat la partea de mostenire dupa tata in favoarea mamei.
Singura avere este un apartament pe care mama l-a vindut-o unuia din copii cu acte la notariat cu conditia ca ea sa foloseasca apartamentul pina la moarte. Mama a murit si fratele ramas fara apartament contesta vinzarea. Cunosc dispozitiile art. 1091 alin 4 Noul Cod civil si am urmatoarele intrebari:
1. Cum se poate dovedi ca nu este o donatie deghizata daca nu exista chitanta de primire a banilor ci numai contractul de vinzare in care se stipuleaza ca banii au fost dati in fata notarului.
2. Daca nu se poate dovedi vinzarea si ramine donatie in fata legii cit % din apartament is se cuvine celuilalt copil care contesta vinzarea?
Ma iertati - cind scriu despre acest subiect ma enervez asa rau ca imi pierd sirul gindurilor si scriu incilcit. Mai incerc o data:
Sintem 2 frati. Tatal nostru a murit acum 3 ani si eu si cu sora mea am renuntat la mostenirea dupa el (un apartament in Bucuresti) in favoarea mamei.
Acum 2 ani mama mi-a vindut mie apartamentul cu conditia ca ea sa traiasca in apt pina la moarte. Contractul de vanzare-cumparare este facut la notariat. Sorei mele i-a dat 20,000 $ ca sa nu mai aiba nici o pretentie la apt. dar nu a luat nici o chitanta de la ea.
La inceputul acestui an tatal meu s-a prapadit si acum sora mea vrea sa aiba cota de 1/2 din apartament.si vrea sa ma dea in judecata.
Mentionez ca am o declaratie semnata de mama mea in care numeste suma data, cui a fost data si motivul. Sora mea nu stie ca eu am acesta declaratie. va multumesc anticipat pt. raspuns
Mentionez ca tatal meu a murit acum 3 ani si eu si cu sora meu am renuntat la mostenirea dupa el in favoarea mamei.
Acum 2 ani mama mi-a vindut mie apartamentul lui cu conditia ca ea sa traiasca in apt pina la moarte. Fratelui meu i-a dat 20,000 $ si i-a spus ca sint pentru jumatatea lui din apartament si pt ca el sa nu mai aiba nici o pretentie la apt.
La inceputul acestui an tatal meu s-a prapadit si acum fratele meu vrea sa aiba cota de 1/2 din apartament.
Mai mentionez ca am o declaratie semnata de tatal meu in care numeste suma data, cui a fost data si motivul. Fratele meu nu stie ca eu am acesta declaratie. va multumesc anticipat pt. raspuns.