avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Activitate ramo1305

Activitate ramo1305

Buna ziua,

doresc sa va cer ajutorul cu un raspuns pentru urmatoarea situatie : SC neplatitaore de TVA achizitioneaza un autoturism din Belgia. Inainte de achizitie se solicita cod special de TVA pt achizitii intracomunitare. Pt aceasta achizitie SC plateste TVA in Romania.
La cateva luni distanta de aceasta achiztie intracomunitara, SC depaseste plafonul de TVA, devenind astfel platitoare de TVA in Romania.
Insa, codul de TVA ii este anulat din oficiu, deoarece Asociatul unic si administrator are fapte inscrise in cazier .
In aceasta situatie, se face ajustare de TVA la stocul de marda pe care SC il are, si la auto achizitionat anterior?

Multumesc pt eventualele raspunsuri!
Buna ziua!

Mama - aflata in CCC, doreste reintoarcerea in activitate cu minim 60 zile inainte de terminarea CCC, pt a beneficia de stimulent insertie.
Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarele :
1) Inante de CCC, mama a avut mai multe contracte de munca, dar acum doreste sa se reintoarca doar la una dintre societati, unde are CIM partial, celelalte contracte de munca dorind sa le inchida. Este necesar sa obtina adeverinta/incetare/decizie si de la ceilalti angajatori?
2)Daca pe langa locul de munca la care se intoarce, mai incepe un job nou, este nevoie de adeverinta si de la noul angajator?
3)Tatal mai poate beneficia de"luna tatalui" de CCC, daca mama face cerere pentru stimulent insertie? In ce conditii?


In speranta ca voi gasi raspunsurile la dvs, va multumesc!
Buna ziua, PFA cu contributii CAS neplatite, poate beneficia de CIC, daca face rectificativa la Dec. Unica si plateste contributiile din urma?
Buna ziua!

O societate nu are posibilitatea sa ofere de lucru angajaților pt o perioada scurta de timp. Pt acea perioada, ii obliga pe angajați sa solicite concediu fără plata. Este legal? Ce alternativa au angajații? Cum ar trebui sa procedeze legal societate in situația enunțată? Mulțumesc!
Buna ziua,

Am o nelamurire: in decontul de TVA la rubrica cu livrari de bunuri si prestari servicii, din neatentie am trecut sume gresite, mai mari decat cele reale. Se pot trece in urmatorul decont de TVA, la rubrica de regularizari taxa colectata, sume cu minus, prin care sa obtin TVA-ul corect?
Imi puteti da mai multe detalii, va rog. Nu stiu cum sa procedez cu contestatia.
Masinia in care erau ofiterii nu era inscriptionata, insa au prezentat dovada video a depasiriii. Era cu aproximativ 10 metri inainte de terminarea liniei continue.... Daca au dovada depasirii, are sens constentatia?
Cabinet Avocat Teris Mihai a scris:

Raspunsul este ”nu”. Dar se poate obține permisul, pe parcursul judecății, daca formulati contestație.

Ofiterii de politie erau intr-o masina neinscriptionata, si au filmat "depasirea".
In acest caz....are rost contestatia?
Buna ziua, pt depasirea pe linie continua mi s-a retinut permisul de conducere pt 30 zile. Am primit dovada inlocuitoare a permisului de conducere. In urmatoarele zile este nevoie sa ies din tara cu masina personala. Se poate iesi cu dovada? Se poate traduce si legaliza, si asa sa ies din tara cu masina fara probleme?
Buna ziua,

am o intrebare: un Administrator al unei societati comerciale de tip SRL, poate primi un salariu lunar in baza actului contitutiv, fara sa aiba CIM inregistrat pentru administrarea societatii?