Buna ziua,
As avea nevoie de un parere legata de urmatoarea speta:
Se doreste participarea la o licitatie de catre o societate romana cu o societate germana.
pentru dovedirea capacitatii economice si financiare:
-societatea germana este infiintata in ianuarie 2014 prin concentrare economica prin achizitionarea de actiuni la noua firma de catre 2 societati existente. Societatile vechi detin cate 50 % din capitalul social al noii societati. Dorim sa dovedim capacitatea economica si financiara cu capitalul social al noii scoietati infiintata in anul 2014-valoare de 7 milioane de euro, rezultat prin absortia in capitalul noii societati a patrimoniului celor 2 societati. Nu detinem bilant contabil pt ultimii 3 ani.
-pentru dovedirea capacitatii tehnice si/sau profesionale dorim sa folosim experienta similara din ultimii 5 ani a societatilor asociate in noua societate infiintata in ianuarie 2014 intrucat acestea au executat lucrari similare.
Va rog sa-mi spuneti daca societatea noua poate dovedi cele 2 cerinte.
cele 2 firme vechi exista, insa si-au transferat toate bunurile din patrimoniu si toti angajatii pe firma noua. Varianta concentrarii economice este o procedura derulata dupa legislatia din germania, mai multe nu stiu nici eu.
Firma noua nu are bilant pentru ca s-a infiintat in ianuarie 2014, practic e firma noua care a preluat active si personal de la firmele care sunt asociate.
Legat de experienta similara, pot dovedi incheierea de contracte doar firmele asociate, firma noua nu a executat inca lucrari de valoarea solicitata de autoritatea contractanta. Are acelasi obiect de activitate ca si firmele asociate, insa nu a putut executa in 6 luni contracte de valori mari.
Ma gandeam la o alta varianta, daca vine firma nou infiintata singura, iar firmele asociate sa vina cu angajament ferm prin care sa garanteze capacitatea economica si financiara si experienta similara, ar fi posibil? Daca da, care ar fi articolul din OUG 34 care reglementeaza aceasta posibilitate.
Buna ziua,
Conform OUG nr.34/2006 cu modificarile ulterioare
(1^1) O ofertă prezintă un preţ aparent neobişnuit de scăzut în raport cu ceea ce urmează a fi furnizat, executat sau prestat, atunci când preţul ofertat, fără T.V.A., reprezintă mai puţin de 80% din valoarea estimată a contractului respectiv.
ART. 31
Dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile prevãzute la art. 26 din legea nr.50/1991 se prescrie în termen de 2 ani de la data sãvârşirii faptei.
Buna ziua,
Conform art.78 din HG 925/2006, comisia de evaluare stabileste care sunt clarificarile si completarile necesare evaluarii ofertelor depuse. Iar la art.79 alin.1, daca ofertantul nu raspunde la solicitarile de clarificari in termenul specificat, atunci oferta acestuia poate fi declarata neconforma.
Buna ziua
Daca valoarea rezultata nu depaseste 10% iar in buget sunt alocati bani pentru procedura in cauza, atunci se poate intocmi o adresa prin care sa solicitati suplimentarea valorii, semnata de conducatorul autoritatii contractante.
Buna seara,
Imi puteti spune ce act normativ reglementeaza aceasta interdictie, ma intereseaza mai mult achizitia de masini de catre o autoritate contractanta. Stiu ca inca se mentine aceasta interdictie . Vreau sa stiu actul normativ cu ultimele modif.aparute.Va multumesc
Mersi pt raspuns.
Tocmai din cauza asta am apelat la acest forum, pt ca la o banca din orasul meu mi s-a spus ceva, iar la alta banca mi s-a spus altceva.
Prin urmare, in termeni legali, cota mea parte din apt nr 1 este considerata ca si proprietate exclusiva, sau nu ?
Ce s-ar putea intampla in cazul in care declar ca detin un apt. sub 50 mp, desi in realitate as avea mai mult ?
Stiu ca este fals in declaratii, prevazut de Codul Penal. Care ar putea fi consecintele ?!