Buna seara,
Poate ma ajutati intr-o problema!!!!
Vreau sa aplic pt programul prima casa dar nu stiu daca ma incadrez la art.1 alin.2 din OUG nr.60/2009: " a) la data solicitării creditului garantat, declară pe propria răspundere fie că nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi de momentul în care a fost dobândită, fie că deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 m2".
Mentionez ca: conform extrasului de Carte funciara detin in proprietate ap.nr.2(prin cumparare la licitatie). Acest ap.nr.2 este de fapt o garsoniera cu suprafata de 29.58 mp.
Mentionez ca mai detin in proprietate cota de 1/4 din ap.nr.1. S-a facut succesiunea dupa moartea mamei: eu -am cota de 1/2 parti din masa succesorala iar sora 1/2 parti din masa succesorala; restul cotei de 1/2 parte din imobil reprezinta cota de bun comun a sotului supravietuitor(tatal)..Ulterior surorii mele i s-a facut un contract de donatie prin care ii revine dreptul de nuda proprietate asupra cotei indivize de 1/2(2/4)parte din intregul apartament nr.1.
Ca sa ma fac inteleasa mai bine, vreau sa precizez ca este o curte cu 3 ap.(ap.1 unde am trait cu parintii, ap.2 a fost al bunicilor si ap.3 o alta bunica, dar cu ap.nr.3 nu am nici o treaba)
In cartea funciara apare asa:
Foaia A
Ap.1 compus din 3 camere……etc
Foaia B
M.S(eu) fiica, cota de1/4
M.T,(sora) fiica,cota de ¼ -mostenire,CM 33/2004(certif.,de mostenitor)
M.T,(sora)cota de 2/4, bun propriu,donatie,contr.de donatie
Foaia C
Drept de uzufruct viager asupra cotei de 2/4 parte in fav. lui: tatal meu
Situatia mea cred ca s-a complicat cu ap.1 , daca aveam doar garsoniera pe nume nu cred ca imi faceam probleme pt ca nu depaseste suprafata de 50 mp.
Intrebarea este daca eu am cota de ¼ asa cum reiese din acte (din ap.1)+garsoniera (ap.2) pot aplica pt acest program? Se tine cont si de cota de ¼ din ap.nr.1?
Va multumesc,
Se va tine cont de orice suprafata pe care o detineti in proprietate.
Insa este de preferat sa consultati un functionar bancar. Fiecare banca are politicile ei.
Mersi pt raspuns.
Tocmai din cauza asta am apelat la acest forum, pt ca la o banca din orasul meu mi s-a spus ceva, iar la alta banca mi s-a spus altceva.
Prin urmare, in termeni legali, cota mea parte din apt nr 1 este considerata ca si proprietate exclusiva, sau nu ?
Ce s-ar putea intampla in cazul in care declar ca detin un apt. sub 50 mp, desi in realitate as avea mai mult ?
Stiu ca este fals in declaratii, prevazut de Codul Penal. Care ar putea fi consecintele ?!