avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate lucie

Activitate lucie

Laura Ciobeica a scris:

@lucie

Sunt de acord cu dvs. si aveti dreptul sa fiti furioasa.
Ca profesionist in domeniu, ma simt lezata si poate sunt suspectata de partinire atunci cand recomand traducatorii care lucreaza independent dar nu ma deranjeaza atat timp cat exista dovada incmpetentei firmelor de traduceri care angajeaza (in sistem de colaborare) traducatori prost platiti carora le lipsesc cu desavarsire cunostintele necesare prestarii serviciilor de traduceri/interpretariat si profesionalismul cu care sa faca cinste acestei profesii.
Asa cum am ma spus, acesti traducatori + firmele care-si asuma lucrarile si cer sume destul de mari pentru lucrari facute "pe genunchi", trebuie sa fie reclamati forurilor competente.
O zi frumoasa!
L.C.

Sincera sa fiu, nu stiu daca doamna era traducator independent sau era angajata unui birou de traduceri. Cert este ca lucra acasa la dansa, unde ne-am si deplasat. Norocul nostru, si nenorocul dansei, a fost ca si eu sunt licentiata in limbi straine si profesor de limba franceza. Dar ma intreb ce s-ar fi intamplat daca eu nu verificam sau daca nu aveam competenta necesara pentru a o face ? Tin sa precizez ca acele acte erau foarte importante iar greselile erau majore, lucru care ne-ar fi putut afecta daca nu le descopeream la timp.
Astazi am sunat din nou la numarul de telefon existent pe invitatie. Mi-a raspuns un domn, deloc dragut, care ulterior mi-a si inchis telefonul in nas.
Domnul, care de altfel nici nu s-a prezentat, habar nu avea, cu toate ca, sustinea el, s-a deplasat personal la locuinta noastra in cursul zilei de ieri.
I-am explicat starea de sanatate a surorii mele, cat si faptul ca mai are doar cateva zile pana va naste si mi-a spus sa revin maine cu un telefon pentru a vedea despre ce este vorba. Mi-a spus ca prezenta nu este obligatorie si ca nu este nimic grav.
Bineinteles ca a urmat intrebarea : daca nu este obligatorie de ce scrie pe invitatie „ neprezentarea se pedepseste cu amenda contravantionala cuprinsa intre 100 si 500 de lei ?„ .
Si de ce scrie ca prezenta este „necesara” si nu „obligatorie” ? Cred ca deja a fost depasit de situatie deoarece mi-a spus fastacindu-se : „ Aaaaa, stiti ce? Sunati maine! “ si a inchis.
Intrebarea mea este : sa sun maine, asa cum mi s-a spus? Sora mea nu risca sa primeasca acea amenda pentru neprezentare? Pana la urma invitatia este scrisa, iar convorbirile telefonice nu au nicio valoare...

Va multumesc tuturor pentru ajutorul acordat.
Faptul ca centrele de traduceri isi platesc foarte prost traducatorii cu care colaboreaza nu este o scuza. Multi dintre traducatori sunt total incompetenti. Va spun acest lucru din experienta!!!! Sotul meu nu este roman si intr-o zi a avut nevoie sa traduca o serie de acte din limba franceza in limba romana. A fost nevoit sa revina de 2 ori pentru ca eu am descoperit greseli grave in traducerea documentelor. Prima data a revenit singur dar nu s-a putut intelege cu traducatoare deoarece aceasta nu vorbea DELOC limba franceza, iar apoi am fost nevoita sa il insotesc folosindu-i ca translator. E rusinos !!!!
Tocmai lucrul acesta o nelinisteste pe sora mea.
Este o fire foarte linistita si in relatii foarte bune cu toti vecinii.
Nu a avut niciodata conflicte cu nimeni.
Oricum, vom vedea la fata locului despre ce este vorba.
Va multumesc pentru raspuns.
Am si eu o intrebare : sora mea a primit astazi o invitatie la BIROUL POLITIEI DE PROXIMITATE in care este invitata sa se prezintz la politie, fara a se specifica in calitate de ce este chemata si nici motivul.
Aceasta invitatie are un nr de inregistrare si este datata astazi.
I se cere doar sa se prezinte cu actul de identitate deoarece in caz contrar i se va aplica o amenda contraventionala cuprinsa intre 100 si 500 de lei.
Tin sa precizez ca pe aceasta "invitatie" este trecut si un numar de telefon, la care am sunat de nenumarate ori vrand sa cer lamuriri, dar nu raspunde nimeni.
As dori sa stiu care ar putea fi motivul acestei invitatii si cat este de legal sa nu se specifice in textul ei motivul?
Sora mea este insarcinata, mai are mai putin de jumatate de luna pana naste si acest lucru a afectat-o foarte tare. Va dati seama ca este ultimul lucru de care are nevoie o femeie insarcinata si cu probleme de sanatate pe deasupra.
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns care ar putea sa o mai linisteasca putin pentru ca este foarte panicata.
Va multumesc anticipat.