Am si eu o intrebare : sora mea a primit astazi o invitatie la BIROUL POLITIEI DE PROXIMITATE in care este invitata sa se prezintz la politie, fara a se specifica in calitate de ce este chemata si nici motivul.
Aceasta invitatie are un nr de inregistrare si este datata astazi.
I se cere doar sa se prezinte cu actul de identitate deoarece in caz contrar i se va aplica o amenda contraventionala cuprinsa intre 100 si 500 de lei.
Tin sa precizez ca pe aceasta "invitatie" este trecut si un numar de telefon, la care am sunat de nenumarate ori vrand sa cer lamuriri, dar nu raspunde nimeni.
As dori sa stiu care ar putea fi motivul acestei invitatii si cat este de legal sa nu se specifice in textul ei motivul?
Sora mea este insarcinata, mai are mai putin de jumatate de luna pana naste si acest lucru a afectat-o foarte tare. Va dati seama ca este ultimul lucru de care are nevoie o femeie insarcinata si cu probleme de sanatate pe deasupra.
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns care ar putea sa o mai linisteasca putin pentru ca este foarte panicata.
Va multumesc anticipat.
nimeni nu va poate spune de ce este chemata. veti afla chiar de la politistul de proximitate. sa fie linistita deoarece politistii nu maninca oameni si nici nu beau sange la micul dejun.
sa se prezinta altfel risca o amenda si nu cred ca merita banii. eventual, va puteti prezenta dvs si ii informati despre starea avansata a sarcinii si ca nu se simte bine dpdv fizic si implicit nu se poate prezenta la politie. vor intelege si vor amina audierea sau politistul va veni el la domiciliu ca sa rezolve lucrarea.
cel mai probabil fie a fost martora la vreun scanda fie un vecin a reclamat o tulburare a linistii publice. sau este pur si simplu o eroare.
Tocmai lucrul acesta o nelinisteste pe sora mea.
Este o fire foarte linistita si in relatii foarte bune cu toti vecinii.
Nu a avut niciodata conflicte cu nimeni.
Oricum, vom vedea la fata locului despre ce este vorba.
Va multumesc pentru raspuns.
Sfatul meu este sa aiba in vedere chemarea unui avocat.
Chiar ieri am intalnit un caz in care clientul a mers fara avocat si de abia s-a rezolvat cumva situatia care desi putea fi simpla a complicat-o anterior clientul.
Nu stia de ce este chemat.
Credea ca este chemat pentru ceva si de fapt era chemat pentru altceva...
Avocatul poate ajuta foarte mult in astfel de situatii deoarece poate fi si ca un mediator in afara de aparator.
Din motive stupide pot aparea altercatii intre politist si cel chemat sa dea declaratie si avocatul fiind obiectiv mai inainte de audiere poate lamuri anumite aspecte foarte importante.
Persoana chemata nu va afla decat cand se va prezenta la politie pentru ce este chemata.
Asa se procedeaza de regula.
Astazi am sunat din nou la numarul de telefon existent pe invitatie. Mi-a raspuns un domn, deloc dragut, care ulterior mi-a si inchis telefonul in nas.
Domnul, care de altfel nici nu s-a prezentat, habar nu avea, cu toate ca, sustinea el, s-a deplasat personal la locuinta noastra in cursul zilei de ieri.
I-am explicat starea de sanatate a surorii mele, cat si faptul ca mai are doar cateva zile pana va naste si mi-a spus sa revin maine cu un telefon pentru a vedea despre ce este vorba. Mi-a spus ca prezenta nu este obligatorie si ca nu este nimic grav.
Bineinteles ca a urmat intrebarea : daca nu este obligatorie de ce scrie pe invitatie „ neprezentarea se pedepseste cu amenda contravantionala cuprinsa intre 100 si 500 de lei ?„ .
Si de ce scrie ca prezenta este „necesara” si nu „obligatorie” ? Cred ca deja a fost depasit de situatie deoarece mi-a spus fastacindu-se : „ Aaaaa, stiti ce? Sunati maine! “ si a inchis.
Intrebarea mea este : sa sun maine, asa cum mi s-a spus? Sora mea nu risca sa primeasca acea amenda pentru neprezentare? Pana la urma invitatia este scrisa, iar convorbirile telefonice nu au nicio valoare...
Nu cred ca risca sa primeasca vreo amenda in acest moment.
Pot veni insa politistii sa o conduca la sectie daca nu merge singura.
Daca politistii stiu ca va naste peste cateva zile vor mai astepta cateva cateva luni pana sa o conduca la sectie.
Probabil ca politistul stia despre ce era vorba sau se va informa.
Mai mult de 2-3 invitatii pe zi nu prea duc...