avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Activitate GermanAlex

Activitate GermanAlex

In 2022 aprilie, o societate isi intabuleaza un grajd construit in 1965 in suprafata de 808 mp. Grajdul sta sa cada si are o valoare de zero lei. Terenul pe care este grajdul este intravilan Cluj, la 20 m de case si costa 100-150.000 euro. M-am judecat si n-am primit terenul, ci terenul din jur, dar societatea prin proces n-a primit terenul - fiindaca nu-l ceruse. Acum l-au intabulat pe baza actelor din 1965 cand a fost construit. Ce se poate face?
Am avut experti care au cautat terenul liber asa de bine, de nu l-au gasit pe tot. Din ce au gasit prin proces, am recuperat tot (14 ha) fara 3600 mp care nu au proprietar, pentru ca USAMV (care a fost parte in proces) a cerut terenul pentru ca exista niste constructii (acum auto-daramate intre timp pe teren) - deci a ramas o parcela de 3600 mp libera si fara proprietar, nici mie nu mi s-a restituit. Eu am mai gasit cam 5-7000 mp liberi. Am notificat primaria Cluj ca exista teren fara proprietar, dar eu am cerut doar ca primaria sa faca si sa depuna dosarul la ANRP. Primaria ma ignora. Sunt constient ca in conformitate cu legea, primaria nu poate trimite dosarul la ANRP pentru ca exista teren pe care il poate retroceda, dar nici nu face nimic. Mai am de recuperat 12 ha pentru care am depus cereri de cum s-a dat legea, acum 15 ani. Cum oblig primaria sa faca dosarul? Bineinteles ca va platesc consultatia si ajutorul. Am hotararea judecatoreasca si v-o pot trimite.
email german_alexandru@yahoo.com
Terenul este in Cluj in extravilan. Problema a inceput din ani 1990, cand in baza legii 18 s-au restituit 10 ha. Apoi in baza urmatoarei legi s-a cerut tot terenul pana la 36 ha. Primaria a refuzat si ne-am judecat 10 ani pana in 2018 cand am castigat 14 ha. 4 ani a durat punerea in posesie si in ianuarie 2022 am primit titlul de propietate. Din decembrie 2021 am inceput sa depun cereri la primarie pentru intocmirea dosarului la ANRP (pentru diferenta de 12 ha) si am informat primaria ca mai exista pe vechiul amplasament parcele libere. Nu am trecut in cerere in baza carei legi fac cererea. Primaria n-a raspuns nimic la cele 4 cereri. Am citit articolul 33 din lege, dar primaria nu raspunde nimic. Exista cereri ale mele chiar si mai vechi la care nu s-a raspuns nimic. Am mentionat chiar si de respectivele cereri in noile cereri. Sunt dispus sa platesc, dar sa gasesc pe cineva care sa stie ce si cum trebuie facut. Cum am mentionat, este vorba de Cluj-Napoca.
Conform legii nr. 165 din 16 mai 2013, daca primaria nu mai are teren de restituit pe vechea locatie, trebuie sa faca un dosar si sa-l trimita la ANRP pentru acordarea de despagubiri. Deja am depus 4 cereri in ultimele 6 luni si nu mi s-a raspuns la nici una. Pe teren am indicat eu primariei unde sunt parcele libere, dar primaria se face ca ploua. Ce se poate face? In ce baza sa deschid proces primariei? Ce altceva as mai putea face?
Am mentionat ca in SUA canalele de comunicare ale persoanelor publice sunt considerate publice, si nu ai voie sa blochezi pe nimeni - cazul Trump care a blocat pe unii si apoi prin proces a fost obligat sa-i deblocheze. Am impresia ca la noi nu este in nici un fel legiferat acest lucru. si poate ar fi cazul. Nu stiu cum este tratata problema in UE, pentru ca e clar ca noi trebuie sa ne conformam legislatiei UE la capitolul libertati.
Caut un avocat in Pitesti pe o speta de acces la informatii publice. Concret, pentru ca am criticat pe contul public al primariei si al primarului de Pitesti am fost interzis pe acestea. In SUA Trump a fost obligat prin proces sa permita tuturor accesul la contul sau. [ link extern ]
Solutia instantelor din SUA nu prea are corespondent in practica judecatoreasca autohtona, noi avand un cu totul alt sistem de justitie.
De aceea va trebuie un avocat curajos si foarte bine pregatiti, dar si noroc de un judecator istet, cu gandire inovativa.....(greu de gasit in zolele noastre)
Trebui ca toata instalatia sa fie schimbata, cu tot cu tevile orizontale si verticale pentru ca toata e infundata dupa 50 de ani. Va recomand sa va montati centrala, sa va izolati bine de tot tavanul si peretii (20 cm) si scapati de probleme. Nici o sansa sa convingeti pe cineva sau asociatia sa va faca ceva. Altcineva a dat asociatia in judecata si s-a mutat pentru ca nu se putea locui. Prin proces a obtinut placa chiriei pana se repara problema. Nu cred ca va convine, dar e o solutie.
In septembrie 2018 la depunerea semnaturilor la primaria Dârmănești pentru "Fara Penali in Functii Publice" primarul m-a atacat pe mine si colegul meu, impatind pumni fiind in exercitiul functiunii. Incidentul a aparut in presa scrisa si la TV pe toate canalele. Dupa 2 ani de cercetari procurorul da NUP si zice ca nimeni n-a facut nimic. Nu aminteste de loc de filmare si nici de certificatul medico-legal al colegului, le uita. Vreau sa atac rezolutia parchetului si eventual sa deschid proces. Imi trebuie un avocat specializat pe asa ceva din Pitesti.
E putin probabil fiind vorba de linii de medie tensiune 20kv. Litaratura e plina de atentionari pentru luniile de 110 kv si 440 kv, dar in cazul dumneavoastra e vorba doar de 20 kv. Televizoarele cu tub aveau peste 30 kv la tub si stateam la doar cativa metri de ele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar prin proces daca fostul proprietar nu recunoaste sau cere bani in plus sau a murit. Sper ca mai aveti macar chitanta de mana facuta atunci. In proces puteti cere recuperarea cheltuielilor de judecata daca castigati (de la cel care traieste).