avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1310 soluții astăzi
Forum Activitate szabobea

Activitate szabobea

am si eu un caz pe legea 221/2009, cu 8,5 ani prizonierat in Rusia, patru copii ramasi acasa, cu chiu si vai CNSAS trimite documentele dupa doi ani si se apropie termenul saptamana viitoare cand se mai poate depune cererea la tribunal si , culmea nu suntem siguri ca vom si reusi. Am emotii......ne mai pune bete-n roate si casa de pensii. Am solicitat sa ne raspunda ce fel de pensie a avut si........nu doreste sa colaboreze, ne trimite in alta parte, suntem presati de timp si de NERVI. Am sperat odata cu instaurarea actualului guvern sa mearga ceva mai bine aceste institutii dar..... E obligatoriu sa fie recunoscut la casa de pensii prin plata pensiei (marturisesc ca nu stiu daca a avut pensie si pe legea decret 118/90) ?
Stiti cu exactitate care este ultima zi in care se poate depune cerea in instanta?
Am primit pana acun date diferite
Multumesc
Răspuns la discuția intrebare
Contractul cim, a fost pe o perioada de una luna, cu posibilitatea prelungirii. Dupa cum se desfasoara activitatea in acest moment sigur va fi prelungit sau pe perioada nedeterminata, se va activa la acelasi angajator. Am anuntat la somaj, a fost incetata plata indemnizatiei, doar, prima perioada a contractului nu a fost favorabila, pentru 30% din indemnizatie.
Răspuns la discuția intrebare
Multumesc, pentru raspuns.
Exact cum am primit raspunsul dvs. am inteles si eu legea, numai ca, am fost la oficiul j. la somaj si mi-au spus ca, trebuie cim numai pe perioada nedeteminata, contractul momentan fiind pe perioada mai mica de 12 luni dar, cu posibilitate de prelungire.
Răspuns la discuția concediu fara plata
Conform Codului muncii, legea53/2003 cap.Iv, art.51, sau 54. in functie de motivele invocate, Cim poate fi suspendat prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.
Discuție intrebare
M-am angajat la o firma cand eram in somaj, acum am un cim pe perioada determinata. Daca mi se prelungeste contractul cu inca cateva luni, am dreptul la 30% indemnizatie de somaj?
In legea 76/2002 nu am vazut specificat daca trebuie contract pe p. nedeterminata, sau da?
Multumesc