avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

pentru concediul fara plata pe o perioada de timp mai mare solicitat chiar de angajat trebuie sa se realizeze vreo procedura?trebuie suspendat contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:09, 26 Aprilie 2012
Conform Codului muncii, legea53/2003 cap.Iv, art.51, sau 54. in functie de motivele invocate, Cim poate fi suspendat prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.
Procedura ar fi :salariatul face cerere de acordare a CFP , iar angajatoruil va pune rezolutia de acordare a acestuia sau de refuz a acestuia.

Codul Muncii la art.54 prevede posibilitatea suspenadrii c.i.m. ca urmare a acordarii CFP si nu a obligativitatii suspendarii ... daca angajtorul decide si supendarea c.i.m. , atunci se va emite o decizie de suspendare a c.i.m. , suspendare care se va opera in REVISAL in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal-ajutor sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Concediu fara salar trebuie trecut in revisal? (vezi toată discuția)
Concediul fara plata se opereaza in revisal? coraliana coraliana Doresc sa stiu daca concediul fara plata acordat salariatilor se opereaza in Revisal. Mentionez ca se acorda 15 zile/luna concediu fara plata prin ... (vezi toată discuția)
C.o. fara plata -revisal silvia99 silvia99 d.p.d.v al angajatorului- cum se inregistreaza in revisal concediul fara plata? in cazul unei angajate care pleaca in strainatate 2-3 luni multumesc! (vezi toată discuția)