avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVISAL-AJUTOR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVISAL-AJUTOR

Buna. Concediu fara salar trebuie trecut in revisal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:12, 15 Iunie 2012
Da.
Contractul se suspenda pe aceasta perioada.
Termenul de operare in revisal a concediului fara plata este de maxim 20 de zile lucratoare de la data inceperii suspendarii.
Unde este prevazuta obligatia de suspendare a c.i.m. ca urmare a acordarii unui CFP? .. Codul Muncii care este baza suspendarii nu prevede asa ceva ...

@ sub_bass2002
problema se pune in felul urmator :

Art.54 C.mun. este reglementat de o norma dispozitiva si nu una imperativa, astfel incat angajatorul nu este obligat sa suspende c.i.m. ca urmare a aprobarii unui CFP.
Daca pe cererea de CFP angajatorul pune rezolutia ”De acord, cu supendarea c.i.m.” , atunci in acest caz se completeaza si se transmite prin REVISAL suspendarea c.i.m. , termenul fiind de 20 de zile lucratoare de la dat intrarii in CFP.

Daca pe cererea de CFP angajatorul pune rezolutia ”De acord., fara suspendarea c.i.m.” , atunci in acest caz nu se completeaza si se transmite prin REVISAL suspendarea c.i.m.
freeelis a scris:

Unde este prevazuta obligatia de suspendare a c.i.m. ca urmare a acordarii unui CFP? .. Codul Muncii care este baza suspendarii nu prevede asa ceva ...

Daca pe cererea de CFP angajatorul pune rezolutia ”De acord., fara suspendarea c.i.m.” , atunci in acest caz nu se completeaza si se transmite prin REVISAL suspendarea c.i.m.

E foarte adevarat ca in Cod nu e prevazuta obligatia suspendarii cim in caz de CFP. Am avut un caz la o societate ( angajatorul a fost de acord cu CFP-ul, fara suspendare) dar inspectorii la control nu au fost de acord cu interpretarea noastra si ne-au trantit o amenda pentru necompletarea (art 3 alin. 2 lit. h din HG 500 /2011 si netransmitere registrului (art. 4 alin. 1 lit. c din HG 500/ 2011). Au aplicat o amenda de 5.000. Sa vedem daca avem sorti de izbanda la instanta.
Din pacate, am avut o situatie asemanatoare la un prieten, insa Inspectia Muncii - acest for a venit in control - si nu ITM-ul nu a dat nicio amenda pentru asa ceva .... i s-a aratat inspectorilor cererile de CFP cu rezolutia respectiva ... problema de interpretare a HG nr.500/2011 nu se poate pune cu exactitate in situatiile in care partile pot deroga de la prevederile Codului Muncii ..

De asemenea, una dintre instantele din jurul Bucurestiului mi-au dat dreptate in interpretarea mea , insa acum asteptam solutionarea recursului formulat de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara salar carmen-ioana carmen-ioana buna ziua as dori sa stiu daca unul din angajatii firmei a avul liber luna februarie si se mai poate face acuma o cerere de concediu fara salar si daca ... (vezi toată discuția)
Revisal concediu fara plata danyyyyy danyyyyy buna ziua, cum se inregistreaza in revisal concediu fara plata, nici nu stiu daca se inregistreaza si daca se inregistreaza unde trebuie sa se scrie de ex. o ... (vezi toată discuția)
S-a uitat declararea incetarii cim Anca114 Anca114 Buna ziua. Contabilul a uitat sa depuna incetarea cartii de munca a unui salariat de aproape 3 luni. Cum se poate indrepta greseala ? Se pot anula de ... (vezi toată discuția)