avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVISAL-AJUTOR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVISAL-AJUTOR

Buna. Concediu fara salar trebuie trecut in revisal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:12, 15 Iunie 2012
Da.
Contractul se suspenda pe aceasta perioada.
Termenul de operare in revisal a concediului fara plata este de maxim 20 de zile lucratoare de la data inceperii suspendarii.
Unde este prevazuta obligatia de suspendare a c.i.m. ca urmare a acordarii unui CFP? .. Codul Muncii care este baza suspendarii nu prevede asa ceva ...


@ sub_bass2002
problema se pune in felul urmator :

Art.54 C.mun. este reglementat de o norma dispozitiva si nu una imperativa, astfel incat angajatorul nu este obligat sa suspende c.i.m. ca urmare a aprobarii unui CFP.
Daca pe cererea de CFP angajatorul pune rezolutia ”De acord, cu supendarea c.i.m.” , atunci in acest caz se completeaza si se transmite prin REVISAL suspendarea c.i.m. , termenul fiind de 20 de zile lucratoare de la dat intrarii in CFP.

Daca pe cererea de CFP angajatorul pune rezolutia ”De acord., fara suspendarea c.i.m.” , atunci in acest caz nu se completeaza si se transmite prin REVISAL suspendarea c.i.m.
freeelis a scris:

Unde este prevazuta obligatia de suspendare a c.i.m. ca urmare a acordarii unui CFP? .. Codul Muncii care este baza suspendarii nu prevede asa ceva ...

Daca pe cererea de CFP angajatorul pune rezolutia ”De acord., fara suspendarea c.i.m.” , atunci in acest caz nu se completeaza si se transmite prin REVISAL suspendarea c.i.m.


E foarte adevarat ca in Cod nu e prevazuta obligatia suspendarii cim in caz de CFP. Am avut un caz la o societate ( angajatorul a fost de acord cu CFP-ul, fara suspendare) dar inspectorii la control nu au fost de acord cu interpretarea noastra si ne-au trantit o amenda pentru necompletarea (art 3 alin. 2 lit. h din HG 500 /2011 si netransmitere registrului (art. 4 alin. 1 lit. c din HG 500/ 2011). Au aplicat o amenda de 5.000. Sa vedem daca avem sorti de izbanda la instanta.
Din pacate, am avut o situatie asemanatoare la un prieten, insa Inspectia Muncii - acest for a venit in control - si nu ITM-ul nu a dat nicio amenda pentru asa ceva .... i s-a aratat inspectorilor cererile de CFP cu rezolutia respectiva ... problema de interpretare a HG nr.500/2011 nu se poate pune cu exactitate in situatiile in care partile pot deroga de la prevederile Codului Muncii ..

De asemenea, una dintre instantele din jurul Bucurestiului mi-au dat dreptate in interpretarea mea , insa acum asteptam solutionarea recursului formulat de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara salar carmen-ioana carmen-ioana buna ziua as dori sa stiu daca unul din angajatii firmei a avul liber luna februarie si se mai poate face acuma o cerere de concediu fara salar si daca ... (vezi toată discuția)
S-a uitat declararea incetarii cim Anca114 Anca114 Buna ziua. Contabilul a uitat sa depuna incetarea cartii de munca a unui salariat de aproape 3 luni. Cum se poate indrepta greseala ? Se pot anula de ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata micon micon Buna seara. As dori sa stiu daca o cerere de invoire (concediu) fara plata se transmite si se inregistreaza de catre angajator la ITM sau in alta parte, cu ... (vezi toată discuția)