avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate aresss

Activitate aresss

Salut,

Am o idee pentru ceva, care din cate am vazut eu nu exista deocamdata.

Vreau sa inregistrez aceasta idee.
Are cineva idee cum pot inregistra acest patent international?

Multumesc mult,
N
Răspuns la discuția constructie pe hotar cu vecinul
In locul tau, avand in vedere ca vecinul tau este dispus la o negociere, eu i-as propune sa-mi plateasca jumatate din cat m-a costat pe mine sa aduc gazele pana unde le-ai adus tu, si in felul asta iti mai recuperezi si tu o parte din investitie, si te lasa sa mai lucrezi si ce ai tu nevoie cand ai nevoie... cum a spus si Patrascu Razvan, daca ai cu cine te intelege, intelege-te ... :)

este doar o parere personala..

bafta
Răspuns la discuția Despre fereastre
Cziffra_virgil a scris:

Inteleg ca geamurile sunt mate si nu permit vederea spre curtea vecinului ci doar aerisirea. In aceasta situatie sunteti in regula.

In cazul in care nu ar exista ferestre deloc, si nici acoperis (ar fi terasa circulabila) care este distanta minima de hotarul vecinului?

Merci mult
Salut,

Am si eu o "mica" problema cu unul dintre vecini.

Am achizitionat un teren, si dupa ce am facut masuratorile pt cadastru am realizat ca intre gard si granita cu vecinul meu este o diferenta de 50cm pe o distanta de 100m.

Vecinul avea deja cadastrul facut si gardul de multi ani. Persoana care mi-a facut cadastrul mi-a explicat ca gardul este facut pe terenul meu caci limita in acte a terenului lui este cu 50cm mai departe de unde a masurat el, adica de la gard.

Vecinul asta , evident, este genul de om cu care nu te poti intelege sub nici o forma, mai ales sa-i spun sa-si mute gardul.

Cum anume mai exact mi-as putea recupera acea bucata de teren prinsa dupa gardul lui?

Am vorbit cu persoana care mi-a facut cadastrul si mi-a sugerat intarusarea, DAR, cu siguranta nu pot intra la el in curte sa bat niste tarusi, si chiar daca as putea facea asta sigur ar sari cu furca la mine. :)

Aveti va rog ceva starui practice si legale? Sa-l actionez in instanta ar dura mult si as cheltui o gramada de bani pe care nu cred ca-i voi recupera ulterior de la el ca si cheltuieli de judecata.

Daca pun pe cineva cu escavatorul sa-l mute 50cm spre el, iarasi nu cred ca-i bine.. adica, mie personal nu mi-e teama de el, dar vreau sa fiu in limitele legale.

Multumesc mult,
N