avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie pe hotar cu vecinul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie pe hotar cu vecinul

Cum pot intr-un mod legal sa obtin posibilitatea de a interveni cu reparatii si ulterior cu o anvelopare a peretului locuintei mele care se afla pe hotar cu vecinul, avand in vedere ca acesta nu vrea sa-mi permita accesul daca nu-i dau voie sa-si traga gaze prin bransamentul meu, aceasta fiind o metoda mult mai ieftina, decat un nou bransament. Nefiind de acord sa fac o astfel de combinatie, nici el nu vrea sa-i permita accesul, desi voi reface orice stricaciune pricinuita si sunt dispusa sa-i dau si ceva bani pentru bunovointa. Exista vreo prevedere legala coroborata si cu aprobarea legii care nu mai permite instrainarea nici unui imobil fara eliberarea certificatului energetic de care as putea sa uzez, in cazul in care refuza cu insistenta sa fie de acord?
Din ce m-am informat el poate refuza, dar printr-o hotarare judecatoreasca prin care sa se stabileasca reaua credinta asupra refuzului, as putea sa-l oblig, daca nu vrea prin buna itnelegere. Se poate face ceva pentru a ajunge la un rezultat favorabil???
Cel mai recent răspuns: aresss , utilizator 22:36, 26 Aprilie 2012
Da,puteti solicita in instanta acest lucru,dar bine ar fi sa va intelegeti amiabil avand in vedere ca santeti vecini si convietuiti impreuna.
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
In locul tau, avand in vedere ca vecinul tau este dispus la o negociere, eu i-as propune sa-mi plateasca jumatate din cat m-a costat pe mine sa aduc gazele pana unde le-ai adus tu, si in felul asta iti mai recuperezi si tu o parte din investitie, si te lasa sa mai lucrezi si ce ai tu nevoie cand ai nevoie... cum a spus si Patrascu Razvan, daca ai cu cine te intelege, intelege-te ... :)

este doar o parere personala..

bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord acces coloana de gaze goggy goggy Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: locuiesc la parter intr-un bloc de 7 etaje, pe o scara unde deja a fist trasa o conducta de gaze, investitorul ... (vezi toată discuția)
Poate sa-ti ceara vecinul orice suma de bani daca solutia de ... bros bros Poate sa-ti ceara vecinul orice suma de bani daca solutia de bransare la gaze pentru casa ta este din bransamentul lui deja existent? Vecinul este ... (vezi toată discuția)
Bransarea la teava de gaze tyna72 tyna72 Sunt o locatara a unui bloc din bucuresti unde se va face vestita mansardare.Apartamentul este pe numele socrului si l-a cumparat avea si centrala de ... (vezi toată discuția)