avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gardul vecinului pe terenul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gardul vecinului pe terenul meu

Salut,

Am si eu o "mica" problema cu unul dintre vecini.

Am achizitionat un teren, si dupa ce am facut masuratorile pt cadastru am realizat ca intre gard si granita cu vecinul meu este o diferenta de 50cm pe o distanta de 100m.

Vecinul avea deja cadastrul facut si gardul de multi ani. Persoana care mi-a facut cadastrul mi-a explicat ca gardul este facut pe terenul meu caci limita in acte a terenului lui este cu 50cm mai departe de unde a masurat el, adica de la gard.

Vecinul asta , evident, este genul de om cu care nu te poti intelege sub nici o forma, mai ales sa-i spun sa-si mute gardul.

Cum anume mai exact mi-as putea recupera acea bucata de teren prinsa dupa gardul lui?

Am vorbit cu persoana care mi-a facut cadastrul si mi-a sugerat intarusarea, DAR, cu siguranta nu pot intra la el in curte sa bat niste tarusi, si chiar daca as putea facea asta sigur ar sari cu furca la mine. :)

Aveti va rog ceva starui practice si legale? Sa-l actionez in instanta ar dura mult si as cheltui o gramada de bani pe care nu cred ca-i voi recupera ulterior de la el ca si cheltuieli de judecata.

Daca pun pe cineva cu escavatorul sa-l mute 50cm spre el, iarasi nu cred ca-i bine.. adica, mie personal nu mi-e teama de el, dar vreau sa fiu in limitele legale.

Multumesc mult,
N

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! va scriu în legătură cu o problemă pe care o ... Delilah123 Delilah123 Bună ziua! Va scriu în legătură cu o problemă pe care o am cu niște vecini, în urma cumpărării unui teren. Mai exact, în momentul în care am ... (vezi toată discuția)
Urgent > delimitare proprietate prin tarusi ContSters134600 ContSters134600 :bow: Va rog sa ma ajutati cu un model de proces verbal de delimitare a proprietatii. Intrebare> Tarusii se pun doar asa in pamant sau se stabilesc cu putin ... (vezi toată discuția)