Am citit tot subiectul, avand intentia de a-mi deschide un PFA. Nu-mi sunt clare doua chestiuni:
1. Am inteles asa: contributia la pensii se calculeaza din venitul declarat, iar impozitul pe profit si asigurarile de sanatate din venitul net; aceasta inseamna ca la pensii declari un venit (mai mult sau mai putin real) in suma de X lei, la ANAF declari venitul real de Y lei, care poate fi mult mai mare decat venitul X. Cele doua institutii nu fac anumite verificari si corelatii, existand astfel posibilitatea ca la un moment dat sa fii nevoit sa platesti o suma mai mare, adica cea conforma venitului real?;
2. Contributia minima la pensie este avantajoasa, dupa parerea mea, doar daca vrei sa incasezi o suma mai mare in prezent. Dar ma insel cand spun ca atunci cand iesi la pensie aceasta este drastic diminuata prin aceasta contributie minima? Adica ai de ales cumva: castigi mult ca PFA si cand iesi din campul muncii ai o pensie de catva 600-700 de lei sau contribui sanatos la pensii, castigi mai putin un perioada in care esti apt de munca si ai PFA, dar te asiguri la batranete de o pensie de macar 1500 lei (cand spun aceasta suma ma raportez strict la preturile de acum, cand un pensionar se poate descurca cat de cat cu asemenea suma, cu siguranta ca acesti 1500 lei vor avea o valoare mult mai mica peste 10-15 ani).
daca aparatul radar este avizat metrologic va zbateti degeaba. Ce relatie poate fi intre atestat, ordin de serviciu si viteza masurata cu un aparat avizat metrologic? Din ce ati postat pana acum consider ca aveti sanse de maxim 5% succes. M-as bucura sa ma contraziceti. Oricum, mai vorbim.
Daca ordinul de serviciu arata ca politistul nu trebuia sa se afle acolo unde a fost inregistrata viteza nu este un motiv de contestatie? De asemenea, daca cinemometrul este operat de o persoana fara atestat, nu este tot motiv de anulare/contestatie? Intreb pt ca poate ati intalnit spete si aveti experienta pe aceste motivatii, sa stim daca ne mai batem capul sau nu...
Si eu sunt in proces cu politia, tot viteza+permis suspendat
Am contestat un proces verbal - contraventie de circulatie - depasire limita de viteza cu suspendare permis.
Mentionez ca prin aceasta plangere nu fug de responsabilitate, insa chiar nu sunt vinovat, politia spune ca aveam viteza de 111 km/h, intr-un sector de limitare la 50 km/h, insa eram in afara localitatii, pe drum european, pe un sector fara nicio limitare (trecusem de acea zona cu restrictie la care fac ei referire), am fost inregistrat din mers de MCV-ul cu radar care venea din sens opus.
Am avut termen pe 30 aprilie, politia a depus 3 foto, una singura cu nr de inmatriculare lizibil, iar acolo aveam viteza de 94 km/h, in celelalte doua apaream cu vitezele de 114 si respectiv 111 km/h, insa nr auto nu era lizibil. Judecatorul a considerat ca este vorba de aceeasi masina, deoarece pozele sunt la cateva secunde diferenta. Din poze nu se vede nicio borna si niciun detaliu care sa identifice zona, fiind inregistrat din scurt si ca atare masina in care eram ocupa aproape tot cadrul, fara a se putea vedea alte detalii ale terenului sau marcaje rutiere.
Mi-am sustinut cauza, solicitand in special urmatoarele
1. necompletarea seriei si numarului aparatului radar in procesul verbal; mai mult, formularul folosit este 1A, in loc de 1D cum se specifica in ROUG 2/195; prin urmare politia nu poate dovedi ca aparatul cu care am fost inregistrat este verificat metrologic pt ca nu poate identifica aparatul;
2. dovedirea de catre politie ca ma aflam pe un sector de drum cu limitarea de viteza la 50 km/h, avand in vedere ca nu eram in interiorul unei localitati iar masina de politie era in mers, venind din sensul opus, asta in cazul in care pozele sunt clare, se vede numarul masinii si viteza este cea mentionata de politie.
Juristul politiei nu a fost prezent. Presedintele a dat un nou termen, pt ca politia sa se prezinte cu dovezi in vederea lamuririi (sau nu) a solicitarilor mele.
Sper sa va dea ceva idei, iar daca cineva a avut o speta cu argumentatiile de mai sus (politia sa faca dovada sectorului de drum cu limitare si nementionarea seriei si nr cinemometrului in PV) ar fi excelent daca ar posta aici.
Multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte, mi-au fost de ajutor. Am depus astazi completarile, luni dimineata la termen voi studia dosarul pentru a vedea ce a depus politia. Am inteles ca din 2010, in cazul contestatiilor de acest gen, primul termen este si unicul, decizia fiind definitiva si irevocabila, nu mai exista posibilitatea de recurs. Este adevarat? Din cate stiu un caz se judeca la cel putin doua instante diferite, iar dpdv logic vorbind, daca in ultima zi se depun probe la dosar, pentru analizarea, studierea si eventual combaterea lor este nevoie de ceva timp, in ideea ca cealalta parte trebuie sa aiba dreptul de a raspunde pana se epuizeaza toate posibilitatile. Ma insel?
Am contestat un proces verbal - contraventie de circulatie - depasire limita de viteza cu suspendare permis, contestatia am facut-o cam in graba si nu am cerut decat ca politia sa prezinte probe la dosar (planse foto, verificare metrologica etc), fara a solicita anularea procesului verbal sau reincadrarea in alt articol. De asemenea, as dori sa mai aduc alte completarii plangerii (completarea motivarii, argumentatie, articole din lege).
Luni am primul termen si as dori sa stiu urmatoarele:
1. Daca mai pot sa depun o completare de acest gen si care este procedura (daca exista un formular special sau o formula speciala de adresare)
2. Daca pot sa depun completarea chiar in ziua in care am termenul;
3. Daca are rost sa depun aceasta completare, in sensul in care as putea sa cer anularea sau reincadrarea verbal direct in sala de judecata
4. Avand in vedere ca nu am apucat sa-mi vad dosarul, din cate stiu daca a fost deja predat completului de judecata mai pot a-l studiez doar in sala de judecata, as putea solicita o amanare? Si daca pot, sub ce motivatie pot solicita amanarea? Chiar mi-as dori sa pot amana pana dupa vacanta judecatoreasca, dar presupun ca nu pot solicita si o perioada de fixare a unui nou termen?!
Mentionez ca prin aceasta plangere nu fug de responsabilitate, insa chiar nu sunt vinovat, politia spune ca aveam viteza de 111 km/h, intr-un sector de limitare la 50 km/h, insa eran in afara localitatii, pe drum european, pe un sector fara nicio limitare, am fost inregistrat din mers de MCV-ul cu radar. Doresc sa ma reprezint singur, nu prea mai cred ca a fost o idee buna acest lucru, deoarece sunt extrem de ocupat cu serviciul, asa ca as aprecia foarte mult raspunsurile voastre.
Mi-am bazat plangerea pe:
1. necopletarea seriei si numarului aparatului radar, mai mult formularul folosit este 1A, in loc de 1D cum se specifica in ROUG 2/195, prin urmare politia nu poate dovedi ca aparatul cu care am fost inregistrat este verificat metrologic pt ca nu poate identifica aparatul;
2. dovedirea de catre politie ca ma aflam pe un sector de drum cu limitarea de viteza la 50 km/h, avand in vedere ca nu eram in interiorul unei localitati iar masina de politie era in mers, venind de pe contrasens, asta in cazul in care pozele sunt clare, se vede numarul masinii si viteza este cea mentionata de politie.