avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Activitate MadMike

Activitate MadMike

Răspuns la discuția Facturare pentru persoane fizice
Va multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua. Am si eu o mare nedumerire, va rog:
Recent, am deschis o societate comerciala, neplatitoare de TVA pentru prestari servicii in domeniul web (Creare site-uri, publicitate etc), CAEN 6209. Casa de marcat nu am, deoarece nu incasez cash niciodata, ci doar in contul firmei.

Cum as putea sa emit factura unei persoane fizice? Nedumerirea mea este legata de chitanta.
Logic, ar fi astfel: Eu generez factura pentru serviciile prestate, clientul se duce la banca si o plateste, dupa care, eu ii voi genera chitanta pentru factura emisa. Gresesc? Este ceva in neregula?

Va multumesc. In cazul in care gresesc, as dori un sfat de la dumneavoastra.
Dl. George, va multumesc mult pentru raspuns.

O mica obiectie: Eu daca aleg varianta cu dividendele, din ce voi "trai" practic, pana la sfarsitul anului fiscal? Aici este problema.

O alta mica intrebare: In cazul in care nu voi avea venit-uri, ce taxe ar trebui sa platesc statului, cu exceptia celor de pe urma salariului?

Multumesc.
Buna ziua,

Vin si eu cu o mica problema. Vreau sa-mi infiintez un SRL ce la inceput va fi destul de micut (Domeniul de activitate Marketing/Publicitate) eu fiind Actionar Unic.
Problema se pune astfel: Din ce am inteles, banii se pot scoate din firma doar la sfarsitul anului fiscal. Eu fiind unic asociat, ar trebui sa ma angajez pentru a putea beneficia de un salariu? Altfel... nu stiu cum as putea obtine un venit de pe urma firmei mele.

Acum, mai vine o intrebare: Sa zicem ca luna asta nu am venituri, deci nu am cu ce sa imi platesc propriul salariu. Ar fi vreo problema din punct de vedere legal? Platesc ceva impozit pentru salariul ce ar trebui sa-l obtin? (Spun ar trebui deoarece practic nu l-am obtinut deoarece nu am avut incasari).

Ar putea sa ma lamureasca si pe mine cineva?
VA MULTUMESC!