Vin si eu cu o mica problema. Vreau sa-mi infiintez un SRL ce la inceput va fi destul de micut (Domeniul de activitate Marketing/Publicitate) eu fiind Actionar Unic.
Problema se pune astfel: Din ce am inteles, banii se pot scoate din firma doar la sfarsitul anului fiscal. Eu fiind unic asociat, ar trebui sa ma angajez pentru a putea beneficia de un salariu? Altfel... nu stiu cum as putea obtine un venit de pe urma firmei mele.
Acum, mai vine o intrebare: Sa zicem ca luna asta nu am venituri, deci nu am cu ce sa imi platesc propriul salariu. Ar fi vreo problema din punct de vedere legal? Platesc ceva impozit pentru salariul ce ar trebui sa-l obtin? (Spun ar trebui deoarece practic nu l-am obtinut deoarece nu am avut incasari).
Ar putea sa ma lamureasca si pe mine cineva?
VA MULTUMESC!
Da. Daca doriti sa aveti salariu va puteti angaja cu contract de munca cu norma intreaga sau partiala. Altfel venitul va va veni doar din dividende, la finele exercitiului financiar.
Cred ca dupa cum spuneti ca nu stiti daca veti avea venituri constante in cursul anului, mai bine apelati la varianta cu dividendele. Impozitele legate de salariu trebuie sa le platiti chiar daca ati avut sau nu venituri in perioada respectiva.
Este greu de spus ce costuri vor mai aparea . Daca impozitele si celelalte contributii pe salarii se pot estima destul de usor iar impozitul pe profit si tva-ul apar doar daca firma are profit(vorbind asa in general), pot mai aparea costuri care depind de punctul de lucru si de tipul activitatii care nu pot fi cunoscute asa prin internet. Aici pot fi niste impozite si taxe locale, asta functie de faptul daca punctul de lucru este intr-un imobil proprietatea firmei. Si acestea nu sunt legate de veniturile obtinute sau nu.