avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Justificare bani iesiti din firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Justificare bani iesiti din firma

Buna ziua!

O micro, neplatitoare de tva, plateste impozit venit 3%. Deocamdata exista doar asociatul unic care este si administrator si obtine venituri destul de maricele din editare texte, fara salariati. Cheltuielile sunt mici.

Intrebari:
1. Poate sa fie si angajat al firmei cu contract de munca si sa ia si dividende la sfarsit de an?
2. Daca nu are contract de munca am inteles ca poate sa cheltuiasca bani in alt scop decat al firmei si se considera dividende. Dar in posesia dividendelor nu intra in anul urmator inchiderii anului financiar? Cum trebuie procedat?

Va rog frumos daca ma puteti sfatui in aceasta problema. Imi trebuie o solutie corecta dpv legal.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 17:51, 3 Septembrie 2014
1.da
2.avans din dividende cu plata impozitului aferent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism pe microintreprindere svstrategicteam svstrategicteam Buna ziua. As avea si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. O microintreprindere neplatitoare de TVA vrea sa achizitioneze un autoturism ce va fi folosit de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli microintreprindere Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua1 Va rog respectuos sa-mi dati si mie unele lamuriri privind micro platitoare de 3% si neplatitoare de TVA: 1. Pot face contract de comodat pentru ... (vezi toată discuția)
Srl-ul, salariul si utilizarea banilor firmei MadMike MadMike Buna ziua, Vin si eu cu o mica problema. Vreau sa-mi infiintez un SRL ce la inceput va fi destul de micut (Domeniul de activitate Marketing/Publicitate) eu ... (vezi toată discuția)