avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare pentru persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare pentru persoane fizice

Buna ziua. Am si eu o mare nedumerire, va rog:
Recent, am deschis o societate comerciala, neplatitoare de TVA pentru prestari servicii in domeniul web (Creare site-uri, publicitate etc), CAEN 6209. Casa de marcat nu am, deoarece nu incasez cash niciodata, ci doar in contul firmei.

Cum as putea sa emit factura unei persoane fizice? Nedumerirea mea este legata de chitanta.
Logic, ar fi astfel: Eu generez factura pentru serviciile prestate, clientul se duce la banca si o plateste, dupa care, eu ii voi genera chitanta pentru factura emisa. Gresesc? Este ceva in neregula?

Va multumesc. In cazul in care gresesc, as dori un sfat de la dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: MadMike , utilizator 14:14, 25 Iunie 2012
In cazul in care clientul dvs. achita prin banca nu este nevoie de chitanta. Chitanta se emite numai pentru incasarile in numerar. Dvs veti inregistra plata facturii pe baza extrasului de cont generat de banca.
Va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat pfa 2017 - obligatorie sau nu? staycu staycu Buna ziua, Am un PFA, neplatitor de tva cu: CAEN 7410 Activitati de design specializat; CAEN 4791 Comert cu amanuntul prin internet; CAEN 6311 ... (vezi toată discuția)
Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)
Facturare persoane fizice aling aling Buna ziua! Sper sa ma ajutati. Voi lansa un site prin intermediul caruia atat persoanele juridice cat si persoanele fizice vor putea sa-si promoveze ... (vezi toată discuția)