avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate lavinia.aioanei

Activitate lavinia.aioanei

Salut! Am o rugaminte catre cei care au achizitionat si rezolvat grile din cartea lui Viorel Voineag din 2012: as dori sa stiu daca grilele de dr. civil sunt redactate numai in conformitate cu NCC sau sunt si grile din vechiul cod si, in caz afirmativ, as dori sa stiu cam care este intre cele doua categorii de grile. Pe mine ma intereseaza sa rezolv grile numai din NCC si vreau sa imi dau seama daca are sens sa o achizitionez. Multumesc frumos! :)
Buna seara si...ajutor! Ma voi adresa in numele tatalui meu, pentru a usura situatuia de fapt... Am o agentie imobiliara. Vine inspectorul de la OPC, cere sa vada tipurile de documente pe care eu le realizez cu clientii si i le arat: antecontract de vânzare cumpărare, convenţie de vânzare-cumpărare, convenţie intermediere inchiriere. Atat fac, atat ii arat. Moment in care inspectorul stramba din nas si imi intocmeste un proces verbal prin care dispune suspendarea activitatii mele pana la "eliminarea deficientelor". Motivul: documentele pe care i le-am aratat eu nu contin anumite clauze. Pana aici, nimic de comentat. Partea revoltatoare e ca aceste clauze trebuie specificate numai in anumite tipuri de contracte (contracte pentru transferarea unui drept de utilizare pe durată limitată a unor bunuri imobiliare, adică contracte de timesharing, prevazute de Lg 282/2004), contracte pe care eu, ca agentie,nu le-am intocmit niciodata, la care nici nu am fost vreodatata parte si care nu au nicio legatura cu ceea ce a controlat inspectorul. Practic am fost amendat pentru o contraventie pe care eu nu am savarsit-o.Cu mentiunea ca acesta este singurul motiv pentru care am primit amenda, va rog sa ma sfatuiti cum as putea formula motivul(temeiul legal) in virtutea caruia sa-i cer instantei anularea procesului verbal... Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat!
Răspuns la discuția probleme cu vecinii
Buna seara si...AJUTOR! Problema mea e de aceeasi natura, dar circumstantele sunt ceva mai diferite...M-am mutat de o luna in chirie intr-o garsoniera si dupa o saptamana de detentie linistita au aparut problemele: vecinii de deasupra mea, un cuplu de varstinici surzi. FOARTE surzi. Trecand peste faptul ca trebuie sa urle unul la altul ca sa se auda,dansii simt nevoia imperioasa ca sunetul televizorului sa fie dat aproape tot timpul la maxim. Astfel, fara sa vreau, ascult cu regularitate "observatorul","din dragoste", "duminica in familie", tot tacamul. Am informat-o pe doamna administrator, mi-a promis ca vorbeste cu dansii, nu a facut-o, in fine...Totul a atins apogeul in seara aceasta, cand aproape o puteam auzi si cum respira pe Alesandra Stoicescu. In consecinta, m-am dus la usa doamnei administrator si i-am spus ca daca nu face ceva eu chem politia. Dupa ce a batut (batut e putin spus;mai avea putin si darama usa cu totul) 10 minute la usa, a reusit sa-i faca pe batrani sa auda si sa ii deschida. Le-a spus sa le dea mai incet sonorul si asa mai departe...In timp ce astept sa vad care vor fi consecintele (pentru ca i-am auzind-prin pereti- spunand revoltati ca vor face scandal, ca daca ar fi fost trecut dupa 21 sau 22 aveam dreptul sa le spun sa faca linsite, dar era "numai" ora 19:30 ...etc etc), va rog sa-mi spuneti:
1. Care sunt exact "orele de liniste" si cat de multa galagie trebuie sa suport in afara acestor ore?
2.Ar trebui sa ii cer locatorului sa faca el plangere la asociatia de locatari, ulterior la politie, daca acestia nu se conformeaza, sau trebuie sa fac eu toate demersurile? Intreb pentru ca stiu ca locatorul/proprietarul trebuie sa asigure folosinta imobilului inchiriat contra tulburarii folosintei spatiului(intamplator sunt si studenta la Drept)...
Va multumesc mult pentru ajutor si astept raspunsul dumneavoastra