avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare Proces-Verbal - "faza lunga"
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare Proces-Verbal - "faza lunga"

Am o cunostinta care a primit o amenda pentru ca a mers cu faza lunga intr-o localitate din apropierea Buzaului. Problema e daca pot anula aceasta amenda pentru ca exista o mica greseala: Procesul este intocmit pe 23 septembrie si fapta savarsita este pe data de 24 septembrie. Astept cat se poate de curand un raspuns si daca se poate anula ce trebuie sa fac si unde trebuie sa ma duc.

Multumes anticipat.
Cel mai recent răspuns: lavinia.aioanei , utilizator 00:32, 15 Noiembrie 2006
Ati incercat la www.Amenda.ro?
Site-ul este in constructie... Alte detalii?
Citeste cu mare atentie OG 2/2001 - cadrul general al contraventiilor. Acolo gasesti raspunsul. Intrucat nu am in fata p-v, din pacate, un raspuns mai detaliat nu-ti pot da.:(
In pricnipiu, il poti anula, ca doar n-au aparut polististi futuristi care prevad contraventiile ce se vor savarsi;)
Ai 15 zile calendaristice pentru a inainta plangerea contraventionala la organul care a intocmit procesul verbal. Termenul curge din momentul in care contravenientul a luat la cunostinta de procesul verbal (din momentul incheierii daca a fost de fata si a semnat de primire/din momentul comunicarii cu confirmare de primire).
Nu am O.G.2/2001 in fata dar cred ca indicarea gresita a datei este un motiv pt. care instanta poate "anula" pv - desi sunt convins ca nu va face acest lucru.
Multumesc mult pentru implicare.

Am sa incerc tot posibilul sa vad ce pot rezolva.
Problema era ca vroiam sa o platesc marti, amenda fiind de sambata iar politistii ne-au spus ca cele 48 de ore se socotesc ca fiind orele lucratoare, fara sambata si duminica, adik se putea plati la jumatate (adik 50 RON) pana marti inclusiv. La primarie (unde se platesc amenzile rutiere) ne-au spus (mie si unui coleg care vroia sa platesca pentru nepurtarea centurii) ca se ne ducem la politaii care ne-au dat amenzile si sa le spunem sa-si citeasca mai bine legile pentru ca daca noi am lua vreodata vineri seara o amenda nu vom avea decat optiunea sa o platim la norma intreaga pentru ca sambata si duminica se pun la socoteala.

Multumesc mult pentru suport si va doresc o viata fara politisti in jur :D

Alte discuții în legătură

Interpretarea unei prevederi din codul rutier Magna-Charta Magna-Charta Buna seara! Am o nelamurire privind interpretarea articoluuil art.114, alin. (1), lit. a din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe ... (vezi toată discuția)
Faza lunga folosita pe timp de zi - legal sau ilegal ? calin_85 calin_85 Buna, V-as ruga mult sa ma lamuriti in interpretarea codului rutier. Fiind posesor de motocicleta, obisnuiesc sa folosesc faza lunga pe timp de zi (doar ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal incarat necoresponzator viaiacob viaiacob Buna ziua, Recent am primit un proces verbal de contraventie in care am fost sanctionat cu 6 puncte de amenda si 4 de penalizare, pentru utilizarea ... (vezi toată discuția)