avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare Proces-Verbal - "faza lunga"
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare Proces-Verbal - "faza lunga"

Am o cunostinta care a primit o amenda pentru ca a mers cu faza lunga intr-o localitate din apropierea Buzaului. Problema e daca pot anula aceasta amenda pentru ca exista o mica greseala: Procesul este intocmit pe 23 septembrie si fapta savarsita este pe data de 24 septembrie. Astept cat se poate de curand un raspuns si daca se poate anula ce trebuie sa fac si unde trebuie sa ma duc.

Multumes anticipat.
Cel mai recent răspuns: lavinia.aioanei , utilizator 00:32, 15 Noiembrie 2006
S-ar fi putut anula, privind datele spuse de catre un prieten care lucreaza in politie, insa ar fi fost multa bataie de cap. Acel prieten (proprietarul PV) a decis ca mai bine plateste pt ca nu are timp sa se prezinte la tribunal.
Dar totusi... am o intrebare: S-a reintrodus prevederea conform careia in localitati nu ai voie sa circuli cu faza lunga? Pt. ca eu stiam ca s-a scos de mult... Adica cel putin de 8-9 ani :-/

De fapt, cred ca am sa verific si va anunt :P
Mda... aveam dreptate :D

Extras din Regulamentul de aplicare a OUG 195 / 2002 privind circulatia pe drumurile publice:

ART. 143
(1) Conducatorii de vehicule sunt obligati ca de la lasarea serii si pana in zorii zilei, ziua cand ploua torential, ninge abundent sau este ceata densa, ori in alte conditii care reduc vizibilitatea pe drumul public, precum si in tuneluri, sa foloseasca instalatia de iluminare a vehiculului astfel:
a) luminile de pozitie sau de stationare, in timpul opririi pe partea carosabila in afara localitatilor;
b) luminile de intalnire sau de drum, in mers, atat in localitati, cat si in afara acestora, dupa gradul de iluminare a drumului public, iar cand ploua torential, ninge abundent sau este ceata densa, ori in alte conditii care reduc vizibilitatea pe drum, si luminile de ceata.

Deci sanctiunea aplicata este nelegala. Este un motiv bun pentru a cere anularea procesului verbal :D
Buna seara si...ajutor! Ma voi adresa in numele tatalui meu, pentru a usura situatuia de fapt... Am o agentie imobiliara. Vine inspectorul de la OPC, cere sa vada tipurile de documente pe care eu le realizez cu clientii si i le arat: antecontract de vânzare cumpărare, convenţie de vânzare-cumpărare, convenţie intermediere inchiriere. Atat fac, atat ii arat. Moment in care inspectorul stramba din nas si imi intocmeste un proces verbal prin care dispune suspendarea activitatii mele pana la "eliminarea deficientelor". Motivul: documentele pe care i le-am aratat eu nu contin anumite clauze. Pana aici, nimic de comentat. Partea revoltatoare e ca aceste clauze trebuie specificate numai in anumite tipuri de contracte (contracte pentru transferarea unui drept de utilizare pe durată limitată a unor bunuri imobiliare, adică contracte de timesharing, prevazute de Lg 282/2004), contracte pe care eu, ca agentie,nu le-am intocmit niciodata, la care nici nu am fost vreodatata parte si care nu au nicio legatura cu ceea ce a controlat inspectorul. Practic am fost amendat pentru o contraventie pe care eu nu am savarsit-o.Cu mentiunea ca acesta este singurul motiv pentru care am primit amenda, va rog sa ma sfatuiti cum as putea formula motivul(temeiul legal) in virtutea caruia sa-i cer instantei anularea procesului verbal... Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2006
lavinia.aioanei, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea unei prevederi din codul rutier Magna-Charta Magna-Charta Buna seara! Am o nelamurire privind interpretarea articoluuil art.114, alin. (1), lit. a din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe ... (vezi toată discuția)
Faza lunga folosita pe timp de zi - legal sau ilegal ? calin_85 calin_85 Buna, V-as ruga mult sa ma lamuriti in interpretarea codului rutier. Fiind posesor de motocicleta, obisnuiesc sa folosesc faza lunga pe timp de zi (doar ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal incarat necoresponzator viaiacob viaiacob Buna ziua, Recent am primit un proces verbal de contraventie in care am fost sanctionat cu 6 puncte de amenda si 4 de penalizare, pentru utilizarea ... (vezi toată discuția)