Am o cunostinta care a primit o amenda pentru ca a mers cu faza lunga intr-o localitate din apropierea Buzaului. Problema e daca pot anula aceasta amenda pentru ca exista o mica greseala: Procesul este intocmit pe 23 septembrie si fapta savarsita este pe data de 24 septembrie. Astept cat se poate de curand un raspuns si daca se poate anula ce trebuie sa fac si unde trebuie sa ma duc.
daca tot te-ai gandit sa depui plengere impotriva PV, de ce vrei sa mai platesti amenda???? si, apropo, in baza carui art. de lege a dispus domnul politist amenda?? sunt tare curioasa. vezi ca in afara faptului ca poti cere anularea(citeste art.16 alin 1 din OG 2/2001 ) mai poti cere si inlocuirea amnezii cu sanctiunea avertisment pentru ca fapta nu prezinta un grad de pericol social ridicat.
plangerea suspenda termenul acela de 48 de ore. Deci daca faci plangerea in termen de 48 de ore, la solutionare, daca iti e defavorabila vei putea plati tot jumatate din minim.
Am tot ezitat sa intru in discutie, dat fiind faptul ca nu am tare multe cunostinte in domeniu... Si totusi, se pare ca ne departam de un rezultat cu aceasta discutie...
Anularea procesului verbal, in cazul in care a fost semnat de catre contravenient nu este realizabila pe motiv ca data nu corespunde. Este evident (repet, in cazul in care PV a fost semnat de catre contravenient) ca data incorect consemnata a fost o simpla eroare si ea nu aduce nicio atingere fondului problemei...
Parerea mea de profan intr-ale dreptului contraventional este ca PV nu se poate anula pe motivul ca data a fost gresit trecuta ca rezultat al unei erori din partea agentului constatator.
P.S. Faptul ca a fost vorba de o eroare reiese inclusiv din verificarea datei inscrise pe celelalte file ale carnetului cu procese verbale... Daca fila anterioara si cea de dupa au o anumita data iar "a noastra" o alta, se poate deduce ca e vorba de o greseala si nimic mai mult.