avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu vecinii

as dori o solutie pentru urmatoarea problema: proprietarii apartamentului de deasupra mea au un caine. problema este ca ei isi scutura toate lucrurile pe balcon si imi umplu mie balconul de par de caine, chiar si in bucatarie am gasit par de caine. as vrea sa stiu carei institutii sa ma adresez pentru ca macar sa-i fac sa respecte regulile de bun simt
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 17:46, 17 Mai 2009
pai puteti incepe cu o reclamatie la asociatia de proprietari si in functie de ce zice asociatia de proprietari, mergeti in instanta daca nu se rezolva problema.
Printr-o cerere solicitati asociatiei sa va comunice ce atituidinea ia fata de situatia dumneaoastra si rezultatul acesteia.
Mai puteti sa-i dati in judecata pe vecini solicitand instantei sa-i oblige sa nu mai arunce mizeria pe geam.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2006
Cabinet Av. Irina Rosulescu, Avocat
la asociatia de proprietari n-am mari sanse pentru ca noi sintem in bloc de doar 5 ani, in timp ce toti ceilalti sint de vreo 30 de ani si sint, ca sa zic asa, "prieteni"
nici chiar asa departe n-as vrea sa merg, adica in instanta
eu ma gandeam ca poate la primarie sa fac vreo reclamatie, ceva, dar nu stiu daca au competenta necesara
as vrea initial sa-i sperii putin
tks
Aceeasi problema o am eu cu vecinul de sus,care arunca tot ce poate la mine in balcon,tigari,frunze de ceapa,de usturoi,sticle goale de plastic.Si la mine in bloc exista mentalitatea asta ,ca,conteaza de cati ani locuiesti in imobilul respectiv.Eu locuiesc de 31 de ani;cel de sus la fel.Am avut nenumarate scandaluri cu el,si in cadrul sedintelor de asociatie,i-am facut si reclamatie scrisa la presedintele asociatiei.Parerea mea este ca totul tine de educatie si adaptabilitatea de a locui la comun.Asa ca,daca omul e nesimtit,cu toate ca are aproape 80 de ani,si nu intelege,de fiecare data cand imi arunca gunoi in balcon,il strang pe faras si il pun pe presul lui din fata usii de la intrare.Cu 2 etaje mai sus am unul care creste caine lup in balcon(vara);il are de vreo 3 ani.Cand spala balconul,toata apa se scurge la mine.S-a discutat de nenumarate ori in sedinte problemele celor care au caine,faze de genul ca isi fac nevoile in lift,pe scarile blocului,etc.Totul depinde de ce se hotaraste in adunarea generala a proprietarilor.Inca nu exista o lege care sa prevada ca nu ai voie sa tii animale de companie in apartament.
trebuie sa existe o solutie, pentru ca eu nu mai suport
cand am venit zilele trecute acasa si am vazut pervazul de la bucatarie plin de par de caine am innebunit
si eu m-am certat cu ei, le-am pus mizeria in fata usii, degeaba, mi-au spus sa-mi inchid balconul daca nu-mi convine
dar acum o sa fac ceva
am copil mic care sta pe jos prin casa, iese in balcon vara si mi-e greata pur si simplu de ce e acolo
acum las asa in balcon si o sa chem pe cineva sa vada, de la primarie, de la opc, de la primarie, o sa fac neaparat ceva sa-i sperii macar
aceeasi problema o am si eu cu vecina de deasupra, numai ca ea nu are nici caine, si nici copil mic ci doar chef de distractie cu prietenul in fiecare zi, iar peretii sunt asa de subtiri. Mie personal imi este rusne sa ma duc la ea la usa pentru ca este dreptul ei ca la ea in casa sa faca ce vrea, dar totusi eu am o surioara mica care sta si ii asculta in fiecare seara gemetele ei, nici eu nu stiu ce sa fac in aceasta situatie, este jenant si penibil.

Alte discuții în legătură

Vecini cu probleme eryurek eryurek Buna ziua, Vreau sa va impartasesc problema mea si in acelasi timp va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac. Locuiesc intr-un apartament la etajul 2 de 3 ... (vezi toată discuția)
Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi sonia28 sonia28 Buna ziua, Am o problema in legatura cu vecinii care stau deasupra apartamentului nostru.Sunt chiriasi(din cate stiu fara contract legal) si de aproape 2 ani ... (vezi toată discuția)