avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecini cu probleme
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecini cu probleme

Buna ziua,
Vreau sa va impartasesc problema mea si in acelasi timp va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac. Locuiesc intr-un apartament la etajul 2 de 3 ani., balconul nu este inchis fapt care m-a bucurat foarte mult. Eu am locuit la parterul unui bloc pana acum 3 ani si mi-am dorit foarte mult balcon iar pe deasupra usuc si rufele copilului aici ( am o fetita de 2 ani si urmeaza sa nasc cel de-al doilea copil).Mentionez ca nu am acces la uscatoria comuna si nici nu-mi doresc din bun simt, avand copil mic am si multe haine de uscat si as deraja ceilalti vecini. Problema mea este vecina de la 3 care zilnic si seara si dimineata scutura covoare, paturi cu tot felul de minuni ( par, praf, coji de seminte) peste hainele mele, ba chiar si in capul meu in situatia in care mai beau si eu cafea in balcon. Am incercat sa pun rufele seara ca pana dimineata sa pot sa le strang, macar pe ale bebelusui, dar ies si la orele 22.00-23.00 si scutura mochetele, covorase, si de la baie ( cu par) si de la intrare ( cu praf si nisip). Am discutat in repetate randuri , inca nu ne-am certat. Mi-a sugerat sa inchid balconul pentru dansii acolo scutura de 10 ani si eu nu fac reguli in bloc. Sa inchid balconul nu este o solutie, tot voi avea doua geamuri deschise mai ales pe timp de vara ( mentionez ca imi doresc balcon si nu o alta camera!). Nu vreau sa ma cert cu dansii, nu ne sta in caracter dar as dori sa merg pe cale legala. Dupa cum v-am spus si mai sus uremaza sa nasc un al doilea bebelus si nu doresc si de data aceasta sa-i spal hainutele de doua trei ori pe zi.
Va rog sa-mi dati un sfat
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Paraschiv , utilizator 11:41, 31 August 2020
Nu cred ca veti rezolva ceva..legal.Desi covoarele trebuie scuturate intr-un loc special amenajat....
Solutia este sa va inchideti balconul .Acesta este si sfatul meu si va vorbesc din experienta mea ..similara. Multi dintre noi suportam..praful altora, ca asa e viata la bloc. Eu am fost sfatuita sa imi fac vila, daca nu imi convine;)
Daca nu ajungeti la cearta, se lasa oricum cu suparare. Legal puteti sa faceti o sesizare la asociatie, sa-i atraga atentia asupra disconfortului pe care-l creeaza. Puteti sa ridicati aceasta problema si in adunarea generala, poate opinia celorlalti proprietari sa-i determine pe vecinii dv sa-si schimbe obiceiurile. Puteti cere ajutorul Directiei de sanatate publica. Sau alte asemenea. Dar toate acestea pot duce la cearta sau suparare intre vecini. Daca sunt totusi oameni care gandesc (cei care nu gandesc, ca sa-si dea seama de asta ar trebui totusi sa aiba minte!), ar trebui sa le treaca repede supararea.
Am doua sugestii:
1. Inchideti-va balconul si puneti plasa peste geamurile pe care le veti lasa deschise sau montati-va pe tavanul balconului o sina pe care montati o perdea usoara; tragand perdeaua aveti si aer si evitati grosul mizeriei de la presurile vecinei (am vazut asemeanea chestie la un balcon la blocul din fata mea si e foarte fain) sau
2. Chemati-o pe vecina la Dv, luati o matura si faras si aratati-i ce adunati de la presurile ei; Daca nu vrea sa vina, adunati gunoiul si puneti-i-l pe presul din fata usii.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2009
elga50, moderator
Daca pe cale amiabila nu veti reusi, sfat: depuneti la comitet o adresa (in dublu exemplar, semnata, nr. de inregistrare) prin care le aduceti la cunostinta ca doriti sa va montati la fatada superioara a balconului o streasina (parasolar) motivand si de ce, problema cu vecina. Streasina sa fie solida (nu grea) si avut grija ca in partea de jos sa fie sudate cuie groase, iar daca apar distrugeri in urma agatarii covorului, mai depare nu comentez.
Cu aceasta ocazie puteti amenaja si jardiniere cu flori, este o scuza, motivatie.
Succes!
ca antidot la nesimtirea vecinei, as monta la marginea superioara a balconului o sina cu tepi ascutiti fin fier beton gros. daca ar face scandal pe tema lor ati avea argumentul ca proprietatea dinsei este pina la podeaua balconului , mai jos fiind proprietatea dvs :D

Alte discuții în legătură

Scuturat de la balcon Punointrebare Punointrebare Bună ziua! Scriu în calitate de președinte al unei asociații de proprietari. Au venit la mine două locatare cu o problemă și, deși nu cred că stă ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri intre proprietarii unei asociatii. ANGHELTUDORITA ANGHELTUDORITA un propietar de la etajul 3 al unei asociatii de propietari ,a montat in afara balconului un suport de uscat rufe murdarindu-i celui de la etajul 2 ... (vezi toată discuția)
Spaþiul verde din jurul blocului aura 48 aura 48 Bună ziua, Aş vrea să ştiu dacă preşedintele blocului are dreptul să închidă cu lacăt, limitînd accesul proprietarilor în spaţiul verde din ... (vezi toată discuția)