avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spaþiul verde din jurul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spaþiul verde din jurul blocului

Bună ziua,
Aş vrea să ştiu dacă preşedintele blocului are dreptul să închidă cu lacăt, limitînd accesul proprietarilor în spaţiul verde din jurul blocului. Menţionez că acest spaţiu este îngrădit cu un gard de peste 1 metru înălţime . Am înţeles că acest spaţiu aparţine primăriei. În cazul în care ai scăpat un lucru de la geam nu poţi intra să-l recuperezi .Vă rog să-mi spuneţi cui trebuie să mă adresez ptr. a rezolva această situaţie.. nu sunt împotriva montării unui zăvor , de exemplu la poarta de acces.
Vă mulţumesc,
Cel mai recent răspuns: aura 48 , utilizator 10:36, 31 Ianuarie 2014
Cereti-i cheia, recuperati-va obiectul si inchideti la loc.
Un zavor e ca si cum n-ar fi inchis deloc.
Da, este spatiul ADP-ului, dar este dat in administrarea asociatiilor, iar faptul ca inchide acel spatiu verde inseamna ca vrea sa-l ocroteasca de a ajunge wc public si loc de adunat gunoaiele.
Dacă nu este acasă, eu ce fac în timpul acesta.Stau lîngă gard să păzesc să nu intre altcineva. [EDIT]. Eu stau la scara 2,iar preş stă la scara1 şi nici nu am cheie de la scara lor.O să vă mai înteb ceva - dacă se întâmplă să scap de la balcon un lucru la 11 noaptea ce trebuie să fac .
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2014
elga50, moderator
Spatiul aferent imobilelor de locuit in comun poate avea statut privat sau apartine domeniului public local
In cazul dv,spatiul apartine domeniului public,astfel incat niciun proprietar nu poate ridica pretentii asupra acestuia si nu poate restrictiona sau ingradi accesul pe acest teren
De regula problemele care apar inerent in relatiile locatarilor din imobilele de locuit in comun,trebuiesc solutionate cu intelepciune, toleranta si decenta
aura 48 a scris:
O să vă mai înteb ceva - dacă se întâmplă să scap de la balcon un lucru la 11 noaptea ce trebuie să fac .

Va odihniti pana dimineata si apoi incercati sa gasiti obiectul.
Dar mai bine este sa aveti grija sa nu scapati nimic de pe balcon, sa nu cada nimic pentru ca puteti deveni un pricol public. Sunt sute de mii de balcoane deasupra trotuarelor pline de oameni care circula nevinovati. Un obiect cazut de la balcon poate accidenta grav si baga in spital oameni nevinovati.
Grădina din spatele blocului are o lăţime de 6 metri şi este încojurată de un gard înalt de 2 metri înălţime. Nu există pericolul să cadă un obiect în capul pietonilor ptr. că după această grădină se află un trotuar . Distanţa de la balcon până la trotuar este de 6 metri. Dacă din greşeală îmi cade telecomanda şi plouă stau până dimineaţa ca să o aruc de tot Vă rog să gândiţi şi puţin logic .Se poate întâmpla oricui din greşeală să-i scape ceva când face curat.
Nici măcar nu au spus unde găseşti cheia de la lacăt. Nu credeţi că un sistem de închidere fără cheie este mai OK. Nu suntem la închisoare cu lacăte peste tot şi încă ceva această grădină nu este propritatea Presedintelui de bloc,reprezintă domeniul public. Poate o are moştenire de la mumăsa.

Alte discuții în legătură

Spatiul verde din jurul blocului scor.pio scor.pio Va salut! Am si eu o intrebare va rog. Spatiul verde din jurul blocului apartine primariei sau asociatiei de proprietari? De ce va intreb. In urma cu un an, ... (vezi toată discuția)
Ușa de la pod si remote control in bloc MihaelaLiviaCosma MihaelaLiviaCosma As Dori sa stiu intr un block cu 2 etaje 2 scaring USA de la pod trebuie inchid say ramane deschid. Daca e inchisa cine is cheia Daca blocul are intercom si ... (vezi toată discuția)
Balcon la parter emine emine Buna ziua, Locuiesc (cu chirie) intr-un bloc de 4 etaje la parter. Proprietarul a construit in urma cu cativa ani (inainte ca eu sa inchiriezl) un balcon in ... (vezi toată discuția)