avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spaþiul verde din jurul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spaþiul verde din jurul blocului

Bună ziua,
Aş vrea să ştiu dacă preşedintele blocului are dreptul să închidă cu lacăt, limitînd accesul proprietarilor în spaţiul verde din jurul blocului. Menţionez că acest spaţiu este îngrădit cu un gard de peste 1 metru înălţime . Am înţeles că acest spaţiu aparţine primăriei. În cazul în care ai scăpat un lucru de la geam nu poţi intra să-l recuperezi .Vă rog să-mi spuneţi cui trebuie să mă adresez ptr. a rezolva această situaţie.. nu sunt împotriva montării unui zăvor , de exemplu la poarta de acces.
Vă mulţumesc,
Cel mai recent răspuns: aura 48 , utilizator 10:36, 31 Ianuarie 2014
Interventie moderator
Atentie la exprimare, atacul la persoana este considerat si asupra altor persoane neimplicate in discutie

On-topic
Parerea mea este ca e bine ca acel spatiu sa fie inchis si asigurat inchis din mai multe motive expuse de colegii mei, nu le mai reiau. Ceea ce nu inseamna ca este corect ca acea cheie sa nu se stie unde este, si cu atat mai putin sa fie singulara. Luati legatura cu conducerea sa vi se spuna exact unde este acea cheie, si sa existe mai multe chei (atat la membrii comitetului cat si la alti proprietari).
Daca ramane deschis, sau inchis de forma (zavor) o sa reniti peste ceva vreme pe forum sa ne spuneti ca nu puteti sta in casa de mirosul de dejectii animalice (patrupede sau bipede) sau ca s-a transformat respectivul spatiu verde in groapa de gunoi.
Daca amenajati acel spatiu (nu stiu cat e de mare) intr-un mic parculet de care sa beneficiati Dvs. si copiii proprietarilor din acele blocuri v-ar conveni sa se distruga de diversi boschetari sau alte persoane cu catelul la plimbare si/ sau prostata slaba?

Off-topic
Dvs. chiar faceti curat pe balcon cu telecomanda in mana?
Intelegeam o justificare data de caderea unei rufe, dar a telecomenzii nu cred.
Da întradevăr curăţenie nu fac cu telecomanda în mână,dar când am scuturat pledul de pe pat nu am fost atentă şi telecomanda se afla în acel pled. Concluzia este că înainte să vă solicit un răspuns competent,am sunat la primărie şi răspunsul dat a fost să sun la Poliţia Comunitară ptr. că nu au voie să ţină închis un spaţiu care aparţine domeniului public.Nu credeţi că ar fi mai bine ca toţi locatarii de pe acea parte a blocului unde se află grădina să avem câte o cheie de la acel lacăt.
Discutati cu vecinii dumneavoastra in adunarea generala si hotarati sa contribuiti toti la intretinerea acestui spatiu si sa aveti toti acces cu cheie fiecare... Dar, pentru ca ati spus de scuturat pe balcon, cu scuze, nu este normal sa aruncam mizeria din casa, de pe covoare, paturi, pleduri... scuturand pe balcon. Spatiu de sub balcon trebuie sa fie curat indiferent ca este gradina, trotuar. Dar poate fi sub balconul nostru alt balcon in care sa cada mizeria scuturata cu sau fara telecomanda. Pai ce facem daca locuim la etajul 10, obligam vecinii de sub noi sa ne dea chei de la apartamente ca sa ne recuperam telecomanda!?
Chiar aici pe forum am vazut cum reclama unii proprieatri ca vecinul de deasupra scutura pe balcon iar mizeria, praful ajunge in balconul de dedesupt unde sunt rufe curate la uscat...
Eu nu pot să cred că o persoană care şterge praful pe o măsăuţă de televizor sau pe bibliotecă se duce jos în spatele blocului să scuture laveta de praf.Exemple pot fi multe dacă aţi fi implicat direct în treburi gospodăreşti. Nu pot să cred că scoate cineva gunoiul cu lopata din casă şi-l scutură pe balcon,cel puţin dacă ai bun simţ.În concluzie oricui i se poate întâmpla acest lucru. De fapt eu voiam un răspuns conform unei legi sau dispoziţii a Primăriei, nici de cum discuţii de genul acesta.
Vă mulţumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul verde din jurul blocului scor.pio scor.pio Va salut! Am si eu o intrebare va rog. Spatiul verde din jurul blocului apartine primariei sau asociatiei de proprietari? De ce va intreb. In urma cu un an, ... (vezi toată discuția)
Ușa de la pod si remote control in bloc MihaelaLiviaCosma MihaelaLiviaCosma As Dori sa stiu intr un block cu 2 etaje 2 scaring USA de la pod trebuie inchid say ramane deschid. Daca e inchisa cine is cheia Daca blocul are intercom si ... (vezi toată discuția)
Balcon la parter emine emine Buna ziua, Locuiesc (cu chirie) intr-un bloc de 4 etaje la parter. Proprietarul a construit in urma cu cativa ani (inainte ca eu sa inchiriezl) un balcon in ... (vezi toată discuția)