un propietar de la etajul 3 al unei asociatii de propietari ,a montat in afara balconului
un suport de uscat rufe murdarindu-i celui de la etajul 2 geamurile(nu stoarece rufele bine).va intreb cui se poate adresa propietarul de la 2 pentru solutionarea acestei probleme ,deoarece nu s-a inteles cu cel de la etajul 3 ,ajungand la cearta.
Va multumesc frumos.
Avand in vedere simplitatea disputei,se impune ca aceasta sa fie amiabil solutionata intre vecinii implicati
In situatia in care amiabil nu se doreste solutionarea,poate fi sesizat presedintele asociatiei de proprietari,care poate intreprinde demersuri de impacarea a partilor si mentinere a unui climat amiabil intre proprietari
Proprietarul afectat, sau orice alta persoana, poate sa faca sesizare la primarie. Primaria poate sanctiona locatarii care si-au montat uscatoare de rufe in balcon sau in afara balconului daca acestea sunt vizibile din strada.
Acestia vor fi amendati si obligati sa desfiinteze acele uscatoare suspendate.
Cum romanul e invatat sa faca ce vrea fara sa intrebe daca e bine/legal/corect ceea ce face...vecinul de la et.3 sia rezervat dreptul sa faca acelasi lucru si in dreptul geamului sau, crezand ca acest spatiu este al lui. GRESIT COMPLET...este bun comun partea exterioara a scarii/blocului...deci implicit trebuie sa aibe aprobare de la presedintele asociatiei, eventul vecinii de sub el sai afecteaza in mod direct aceste sarme de uscat rufe.
Daca nu intelege de vorba buna, adresativa presedintelui. Daca nici acesta nu reuseste sa rezolve problema...incercati cu o plangere la Politie. Daca nici asa nu se rezolva...faceti un paravan stil streasina mai mare si in dreptul dintre apartamente...in felul acesta ii limitati accesul rufelor in jos, adica daca are rufe mai lungi cum ar fi pantaloni, cearceasuri...trebuie sa si le impatureasca in mai multe parti...si uscatul lor vor deveni o pacoste pt vecinul de mai sus. In acest fel reusiti sa va mentineti si geamurile curate.
Stiu ca aceste geamuri sunt foarte greu de spalat/curatat chiar si cu produse profesionale, si mie mi se intampla acest lucru la balcon. Cel de la et.4 isi pune rufele si murdareste toate geamurile pana la parter. Dupa ce am stat de vorba mai serios cu vecinu, vad ca a inteles.
Succes in demersurile dumneavoastra.
Vecini cu probleme
eryurek
Buna ziua,
Vreau sa va impartasesc problema mea si in acelasi timp va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac. Locuiesc intr-un apartament la etajul 2 de 3 ... (vezi toată discuția)