avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Zapada de pe balcon
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Zapada de pe balcon

Asi vrea cineva sa imi rapunda la intrebare si sa ma invete ce trebe sa fac. Locuiesc la et 4 si in urma zapezi care sa depus pe acoperisu balconului a inghetat. La scurt timp ghiata sa desprins si a cazut la vecinu de la 2 rupandui streasina de a facuto dansu la balcon sau. De mentionat ca balconu este facut din termopan inclusiv acoperisu,in anii precedenti cand ningea si se facea la balconu nostru turturi sau ghiata/zapada care venea in fata,cu o matura curatam zona,dar de data asta nu a fost cazu,la primu soare zapada a cazut rupandui streasina. Ce se poate intampla,nu pot sa ma urc pe bloc iarna sa curat de tot acoperisu balconului fiind zapada pe bloc e riscu sa pic,la urma urmei daca asi dao tot la el pe streasina ar veni. Vecinu meu drag ma pune sa platesc,iar daca refuz mar cam da in judecata. Plus de alta acuma vine cu pretenti sa modific si acoperisu balconului.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2018
Cosmin 95, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:49, 30 Martie 2018
Am vazut spete similare cu gheata cazuta pe autoturisme parcate instanta obligand paratul la repararea daunelor provocate,teoretic este obligatia dvs legala se prezuma ca puteati solicita ajutorul pompierilor sau al unor firme specializate.Oricum un litigiu dureaza si presupune costuri mai bine incercati sa rezolvati amiabil.
Daca gheata era pe acoperisul balconului dvs raspunderea va apartine, daca era pe acoperisul blocului atunci raspunderea trece in sarcina asociatiei.
Incercati sa solutionati amiabil cu vecinul
Eventuala solutionarea in instanta poate genera costuri suplimentare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Avarii auto cauzate de cadere de zapada acoperis balcon viomari viomari Buna sera, Am si eu o speta si va rog daca se poate sa-mi spune-ti ce este de facut. Azi m-am trezit ca zapada de pe acoperisul balconului unui vecin de la ... (vezi toată discuția)
Proces pentru caderi de zapade de pe balcon in care este implicata si asociatia de locatari vladulescu21 vladulescu21 Buna seara,am o intrebare la Dvs.Sa va spun despre ce este vorba.In urma cu 3 ani(16.12.2012) de pe balconul meu ,eu sunt la etajul 4 a cazut zapada pe masina ... (vezi toată discuția)